Hovězí polévka
Polévku podáváme s játrovými nebo krupicovými knedlíčky.
recept,fotorecept,mrkev,petržel,hovězí přední,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 200 | gramů | |
celer | 50 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
hovězí přední | 500 | gramů | |
kedluben | 100 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
petržel | 250 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 2500 | mililitrů |
Recept
1.
mrkev 250 gramů • petržel 250 gramů • cibule 80 gramů • brambory 200 gramů • kedluben 100 gramů • celer 50 gramů • hovězí přední 500 gramů
Zeleninu očistíme, omyjeme a vložíme v celku do hrnce. Přidáme omyté maso.
2.
voda 2500 mililitrů • sůl 2 čajové lžičky
Obsah hrnce zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a pomalým zahříváním (aby se nám polévka nezakalila) přivedeme do varu. Teplotu stáhneme a za mírného varu vaříme cca 1,5 hodiny. Hrnec částečně zakryjeme tak, aby mohla unikat pára a polévka nevykypěla. Ze začátku z povrchu polévky sbíráme lžící pěnu - vysráženou krev z masa.
3.
Po uvaření polévku přecedíme přes sítko. Zeleninu a maso nakrájíme.
Dobrou chuť!