RECEPTY

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

recept,fotorecept,zelí červené,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlaktózové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule2kusy
cukr krystalový-
kmín drcený-
ocet-
olej olivový-
sůl-
voda0.2litru
zelí červené1kus

 

Recept

1. 

zelí červené 1 kus  cibule 2 kusy  cukr krystalový  kmín drcený  olej olivový  ocet  sůl  voda 0.2 litru

Nakrájené zelí posolíme a necháme odstát, aby trochu změklo. 2-3 na drobno nakrájené cibule zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené zelí, chvilku osmahneme, podlijeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Občas promícháme a dochutíme octem, cukrem, kmínem a solí. Po dochucení chvíli podusíme a důkladně promícháme.

2. 

Takto připravené zelí je vhodné jako příloha k pečené kachně, pečené krkovici, knedlíkům, lokším a podle fantazie k vámi vybranému jídlu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit