svetvemne.cz

Turecký chléb - Bazlama

Populární plochý chléb z kynutého těsta.

 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 3 h.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáře
  • ingredience
  • recept

1. Příprava kvásku

droždí instantní 2 ČL  cukr krystalový 1 PL  voda 2 dl  mouka polohrubá 80 g

Kvásek si připravíme z droždí, cukru, vody a mouky. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut, tak aby začal růst.

Příprava kvásku

2. 

mouka polohrubá 400 g  sůl 1 ČL  olej slunečnicový 1 PL

Z kvásku, mouky, soli a oleje vypracujeme těsto a necháme ještě dvě hodiny vykynout.

3. 

Po vykynutí vypracujeme těsto na pomoučeném vále. Rozdělíme na dvě části a z poloviny vytvarujeme chléb.

4. 

vejce slepičí 1 ks  semínka sezamová  lněná semínka

Potřeme vajíčkem a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Pečeme dozlatova při 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 7  •  Přihlásit