Rybí čipsy
Drobné, křupavé kousky ryb. Podáváme s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.
recept,fotorecept,rybí filé,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibule sušená | 2 | polévkové lžíce | |
citron | 1 | kus | |
kukuřičná krupice (polenta) | 60 | gramů | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
rybí filé | 600 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
mouka hladká 60 gramů • kukuřičná krupice (polenta) 60 gramů • sůl 1 čajová lžička • cibule sušená 2 polévkové lžíce
Obě mouky smícháme se solí a sušenou cibulí.
2.
rybí filé 600 gramů
Rybí filé rozmrazíme a opatrně rozebereme na kousky. Můžeme použít i jinou rybu, nejlépe bez kostí, kterou pokrájíme.
3.
Filé jemně promícháme s připravenou směsí.
4.
olej olivový 1 polévková lžíce • citron 1 kus
Na grilovací pánev rozetřeme olej, nahřejeme ji a kousky ryb prudce, za opatrného promíchávání osmahneme. Odstavíme z plamene a ryby zalijeme citronovou šťávou.
Dobrou chuť!