RECEPTY

Dušené kysané zelí

Dušené kysané zelí

Chutná příloha k pečené drůbeži podávané s knedlíkem.

recept,fotorecept,zelí kvašené,Zeleninové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
cukr krystalový40gramů
kmín drcený½čajové lžičky
olej slunečnicový30mililitrů
voda50mililitrů
zelí kvašené800gramů

 

Recept

1. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů  cukr krystalový 40 gramů

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme cukr a necháme ho jemně zkaramelizovat.

2. 

zelí kvašené 800 gramů  kmín drcený ½ čajové lžičky  voda 50 mililitrů

Kysané zelí vymačkáme a přidáme ho k cibuli s cukrem. Přisypeme kmín a promícháme. Dusíme ho v zakrytém hrnci za občasného míchání 20-30 minut. Pokud by se zelí připalovalo, podlijeme ho trochou vody.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit