RECEPTY

Brynzové koláčky

Brynzové koláčky

Chutné slané koláčky s brynzovou nádivkou s cibulkou.

recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Slané koláče  

 

Ingredience

Ingredience

brambory120gramů
brynza250gramů
cibulka jarní2kusy
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
kmín drcený-
mléko300mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá275gramů
mouka polohrubá-
máslo80gramů
olej slunečnicový75mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)300gramů
sůl2čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

brambory 120 gramů

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme. Necháme vychladnout.

2. Těsto

mléko 300 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 275 gramů  vejce slepičí 1 kus  olej slunečnicový 75 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky

V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy naváží obě mouky, přidáme vejce, olej, sůl a přilijeme kvásek. Dobře vypracujeme těsto a necháme ho zakryté kynout.

3. Brynzová nádivka

Uvařené, chladné brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

4. 

cibulka jarní 2 kusy

Cibulku nakrájíme na tenké proužky a poté nadrobno nasekáme.

5. 

brynza 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů

K bramborám přidáme brynzu, cibulku, vajíčka, sůl a smetanu. Vše spolu smícháme.

6. Koláčky

mouka polohrubá

Vykynuté těsto po částech tence rozválíme na desce posypané moukou a vykrajujeme z něj větší kolečka.

7. 

máslo 80 gramů

Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozpuštěným máslem.

8. 

sůl

Do středu kolečka vložíme jednu polévkovou lžíci brynzové nádivky a rozetřeme ji ne zcela po okraj. Podle chuti můžeme na nádivku přisypat trochu soli navíc (pozor, sama nádivka je dost slaná) ...

9. 

kmín drcený

... nebo kolečka posypeme kmínem.

10. 

Pečeme v rozehřáté troubě do zlatova (asi 20 minut při teplotě 180 °C). Koláčky jsou po upečení křupavé, když je zakryjeme v uzavřené nádobě změknou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit