svetvemne.cz

Propadávaný koláč

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláč k čaji nebo kávě ke snídani.

 

Čas přípravy: 50 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mouka polohrubá 400 g  cukr krystalový 150 g  voda 200 ml  olej slunečnicový 150 ml  vejce slepičí 3 ks  kakao - prášek 2 PL  kypřící prášek do pečiva 10 g

Mouku, cukr, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypřící prášek utřeme do pěny.

2. 

tvaroh jemný měkký 500 g  vejce slepičí 1 ks  cukr vanilkový 12 g  cukr krystalový 100 g

Tvaroh utřeme s vajíčkem, oběma cukry a vložíme ho do hrubšího igelitového (případně cukrářského) sáčku.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Kakaové těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na sáčku s tvarohem odstřihneme roh asi 1 cm.

4. 

Tvarohovou náplň vytlačujeme na těsto křížem a vytvoříme mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C asi 25-30 minut.

5. 

Během pečení se tvarohová náplň částečně propadne do těsta. Zda je koláč upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do tmavé části upečeného koláče - po vyjmutí na konci zůstane suchá bez přilepeného neupečeného cesta.

6. 

Koláč necháme dobře vychladnout. Během chladnutí se tvaroh dále prořepadává do kakaového těsta a tuhne.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit