svetvemne.cz

Salát Oakland

Sytý a chutný salát s houbami a křupavou zeleninou. Lehký salát, vhodný i jako hlavní jídlo.

 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 35 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
olej olivový1polévková lžíce
olej olivový1polévková lžíce
mrkev250gramů
cuketa250gramů
žampiony350gramů
salát dubový list100gramů
salát ledový100gramů
ocet balzamikový½polévkové lžíce
sůlg

1. 

olej olivový 1 PL  mrkev 250 g

Menší mladé mrkvičky nakrájíme na malé hranolky a opečeme na grilovací pánvi s kapkou oleje 5 až 10 minut, tak aby zůstaly křupavé a mírně zesládly.

2. 

cuketa 250 g

Cukety nakrájíme na menší kousky nebo kolečka a také opečeme.

3. 

žampiony 350 g

Žampiony nakrájíme na silnější plátky a opečeme dozlatova.

4. 

salát dubový list 100 g  salát ledový 100 g  ocet balzamikový ½ PL  olej olivový 1 PL  sůl

Listy dubového a ledového salátu natrháme do většího hlubokého talíře. Pokapeme balzamikovým octem. Na ně uložíme opečené mrkvičky, cuketu a žampiony. Osolíme hrubozrnnou solí a pokapeme kvalitním olejem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit