Salát Oakland
Sytý a chutný salát s houbami a křupavou zeleninou. Lehký salát, vhodný i jako hlavní jídlo.
recept,fotorecept,mrkev,cuketa,žampiony,salát dubový list,salát ledový,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty Bezlepkové Bezlaktózové Sezona - Cuketa Sezona - Ledový salát Sezona - Mrkev
Ingredience
Ingredience
cuketa | 250 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
ocet balzamikový | ½ | polévkové lžíce | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
salát dubový list | 100 | gramů | |
salát ledový | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
žampiony | 350 | gramů |
Recept
1.
olej olivový 1 polévková lžíce • mrkev 250 gramů
Menší mladé mrkvičky nakrájíme na malé hranolky a opečeme na grilovací pánvi s kapkou oleje 5 až 10 minut, tak aby zůstaly křupavé a mírně zesládly.
4.
salát dubový list 100 gramů • salát ledový 100 gramů • ocet balzamikový ½ polévkové lžíce • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl
Listy dubového a ledového salátu natrháme do většího hlubokého talíře. Pokapeme balzamikovým octem. Na ně uložíme opečené mrkvičky, cuketu a žampiony. Osolíme hrubozrnnou solí a pokapeme kvalitním olejem.
Dobrou chuť!