Mascarpone krémové řezy
Skutečně výborný zákusek z oblíbeného mascarpone v jemném nadýchaném kakaovém piškotovém korpusu. Je tak jednoduchý, že se při jeho přípravě opravdu nic nemůže pokazit a zvládne ho i cukrářský začátečník, stačí dodržet přesný postup :)
recept,fotorecept,mascarpone,smetana ke šlehání (30-33% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 275 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
kakao - prášek | 35 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mascarpone | 500 | gramů | |
mouka polohrubá | 190 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - | ||
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 9 | ||
vaječný žloutek | 9 | ||
voda | 75 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 16 | gramů | |
čokoláda na vaření | 50 | gramů |
Recept
1.
vaječný žloutek 9 ks • cukr moučkový 150 gramů • kakao - prášek 35 gramů • voda 75 mililitrů
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem. Přilijeme a zamícháme vodu.
4.
Mouku vmícháme ke žloutkům ...
5.
... a přimícháme sníh z bílků.
6.
Těsto rozdělíme na 2 a 1 třetinu. Dvě třetiny těsta vylijeme na velký plech (32 x 44cm ) vyložený papírem na pečení.
7.
Jednu třetinu vylijeme na polovinu plechu vyloženého pečícím papírem.
8.
Pečeme v rozehřáté troubě 12 minut při teplotě 180 °C, postupně oba plechy. Necháme vychladnout. Velký plát po upečení překrojíme na polovinu.
9.
mascarpone 500 gramů • tvaroh jemný měkký 250 gramů • cukr moučkový 125 gramů
Mascarpone utřeme s tvarohem a cukrem.
10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 16 gramů
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.
11.
Šlehačku přimícháme k mascarpone.
12.
Na pracovní desku položíme pečící papír a posypeme ho jemně moučkovým cukrem. Položíme korpus z poloviny plechu. Na korpus navrstvíme třetinu mascarpone krému.
13.
Položíme polovinu z velkého plátu a opět rozetřeme druhou třetinu krému.
14.
Položíme poslední plát a natřeme zbývající krém. Necháme ztuhnout nejméně 12 hodin v chladu.
15.
Druhý den zákusek nakrájíme na libovolné porce.
16.
čokoláda na vaření 50 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1 polévková lžíce
Čokoládu se šlehačkou rozpustíme.
17.
Čokoládou ozdobíme nakrájené porce a ještě na chvíli dáme ztuhnout do chladu. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!