svetvemne.cz

Kávový zákusek

Jemný kakaový korpus, kávový krém a šlehačka.

 

Počet porcí: 15

Čas přípravy: 1 h. 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava piškotového těsta

vaječný žloutek 4 ks  cukr krystalový 140 g  olej slunečnicový 2 PL  voda 50 ml  kakao - prášek 2 PL  mouka polohrubá 100 g  kypřící prášek do pečiva 10 g  vaječný bílek 4 ks  káva - zrna mletá 1 PL

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, teplou vodu, kakao, kávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Příprava piškotového těsta

2. Pečení

Těsto vlijeme na plech (cca 30 x 25 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 170 °C.

Pečení

3. Příprava kávového krému

mléko 500 ml  pudink karamelový - prášek  60 g  káva černá instantní 1 PL

Nejdříve uvaříme pudink: do misky odlijeme trochu mléka (zbylé dáme vařit), rozmícháme v něm karamelový pudinkový prášek a instantní kávu. Vlijeme do vroucího mléka a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme.

Příprava kávového krému

4. 

máslo 200 g  cukr práškový 90 g

Vychladlý pudink postupně přimícháme k změklému máslu, přidáme cukr a vyšleháme hladký krém.

5. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  cukr vanilkový 10 g  ztužovač šlehačky  5 g

Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha.

Příprava šlehačky

6. Plnění a zdobení

Na vychladlý plát naneseme kávový krém a zarovnáme.

Plnění a zdobení

7. 

Na krém natřeme šlehačku a pomocí vidličky uděláme ozdobné rýhy. Posypeme kakaem, kávou nebo strouhanou čokoládou. Zákusek necháme dobře vychladit, pokrájíme na kostičky a podáváme.

 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit