Jemné švestkové buchtičky
Chutné malé pečené buchtičky plné sladkých povidel.
recept,fotorecept,povidla švestková,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr krystalový | - | ||
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | - | ||
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 650 | mililitrů | |
mléko | - | ||
mouka hladká | - | ||
mouka hladká | 20 | gramů | |
mouka polohrubá | 1020 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
povidla švestková | - | ||
rum | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1. Kynuté těsto
mouka polohrubá 1000 gramů • cukr krystalový 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • mléko 400 mililitrů
Do mouky přisypeme cukr, přidáme vejce a mléko.
3. Kvásek
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 20 gramů • mouka polohrubá 20 gramů
Nakonec přilijeme kvásek, který vytvoříme z teplého mléka, droždí, cukru a mouky.
4.
mouka hladká 20 gramů
Těsto dobře vypracujeme, posypeme lehce hladkou moukou a necháme zakryté vykynout.
5.
Po vykynutí těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na obdélník, na pomoučeném vále, na tloušťku cca půl centimetru a zpracujeme. Pak zpracujeme druhou polovinu.
6. Plníme
Rozválené těsto nakrájíme na menší čtverce. Do každého čtverce vložíme přiměřené množství švestkových povidel a buchtu uzavřeme.
7.
Vytvořenou buchtičku otočíme uzavřenou částí dolů a rukama ji jemně, dokulata vytvarujeme.
8.
Plech natřeme olejem a ukládáme na něj buchtičky (uzavřená část směřuje dolů). Buchtičky ukládáme s malou mezerou. Z každé strany je natřeme olejem.
9.
Následně je na sebe co nejtěsněji namáčkneme.
10. Pečeme
Takto uložené buchtičky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 25 až 30 minut.
11.
mléko • cukr krystalový • rum
Po upečení buchtičky ještě horké natřeme mlékem, ve kterém jsme rozpustili cukr. Do mléka můžeme přidat i trochu rumu.
12.
cukr vanilkový • cukr moučkový
Když mléčný roztok buchtičky trochu vsáknou, posypeme je vanilkovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým. Podáváme až po dostatečném vychladnutí.
Dobrou chuť!