RECEPTY

Tradiční francouzský jablečný koláč

Tradiční francouzský jablečný koláč

Výborný koláč jemné máslové chuti plný šťavnatých jablek. Jedna porce vám bude zaručeně málo. :)

recept,fotorecept,jablka,povidla meruňková,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový30gramů
cukr třtinový2polévkové lžíce
jablka600gramů
mouka hladká100gramů
mouka polohrubá100gramů
máslo150gramů
povidla meruňková4polévkové lžíce
rum třtinový bílý3polévkové lžíce
sůl1špetka
vejce slepičí1kus
voda2polévkové lžíce

 

Recept

1. 

mouka hladká 100 gramů  mouka polohrubá 100 gramů  sůl 1 špetka  máslo 100 gramů  cukr moučkový 30 gramů  vejce slepičí 1 kus  voda 2 polévkové lžíce

Navážíme obě mouky do misky, přidáme k nim špetku soli, změklé máslo, cukr, vejce a vodu.

2. 

Vypracujeme kompaktní těsto, které uložíme na 15 minut ztuhnout do lednice.

3. 

jablka 600 gramů

Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky.

4. 

Těsto vyndáme z lednice a rozválíme ho v kulaté formě. Okraje vymačkáme prsty do výšky okraje formy.

5. 

máslo 50 gramů

Na těsto položíme jablka a polijeme je rozpuštěným máslem.

6. 

cukr třtinový 2 polévkové lžíce

Pak je posypeme cukrem a dáme do vyhřáté trouby na 170 °C péct. Pečeme 40 minut.

7. 

povidla meruňková 4 polévkové lžíce  rum třtinový bílý 3 polévkové lžíce

V misce rozmícháme džem s alkoholem (rumem nebo amarettem).

8. 

Připravený džem štětcem natřeme na téměř upečený koláč ...

9. 

... a na 10 minut ho dáme do trouby dopéct. Koláč umístíme na nejvyšší mřížku a dopečeme při nejvyšší teplotě. Pokud máme v troubě gril, můžeme ho nechat zapéct i pod grilem.

10. 

Vychlazený koláč nakrájíme a podáváme. Manipulujeme s ním opatrně, protože máslové těsto je křehké.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit