Palačinková pochoutka
Palačinky na trochu jiný způsob, ochucené tradiční kombinací jablek a skořice. Tím, že jsou palačinky silnější, ušetří vám čas a jejich chuť je vynikající.
recept,fotorecept,mouka hladká,mléko,jablka,Palačinky
Palačinky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
cukr vanilkový | 1 | balení | |
jablka | 2 | kusy | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
povidla meruňková | - | ||
skořice mletá | - | ||
sodová voda | 50 | mililitrů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka hladká 150 gramů • mléko 300 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sodová voda 50 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce • cukr vanilkový 1 balení
V misce vyšleháme vejce, mléko, cukr a vanilkový cukr, mouku, sodovou vodu, kypřící prášek tak, aby vzniklo hladké těstíčko.
2.
jablka 2 kusy • skořice mletá
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme očištěné, na tenké plátky nakrájené jablíčko a chvíli přikryté dusíme, dokud nezměkne.
3.
Podušená jablíčka poprášíme skořicí a opatrně zalijeme polovinou těsta.
4.
Pomalu upečeme tlustší palačinku z obou stran a po vyjmutí potřeme silnou vrstvou meruňkové marmelády.
5.
Stejným způsobem připravíme i druhou palačinku a položíme ji na palačinku s marmeládou.
6.
Hotovou palačinkovou pochoutku přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou.
7.
Nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme se šlehačkou.
Dobrou chuť!