Losos v bramborovém těstíčku
Filet z lososa zapečený v jemném těstíčku z brambor.
recept,fotorecept,brambory,losos filet,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
losos filet | 300 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus |
Recept
1. Příprava bramborového těsta
brambory 500 gramů • sůl 1 čajová lžička
Brambory uvaříme ve slupce se lžičkou soli přibližně 25 minut.
2.
Po vychladnutí brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši.
3.
vaječný žloutek 1 kus • sůl • mouka polohrubá 100 gramů
Z rozmačkaných brambor, vaječného žloutku, soli a mouky vypracujeme těsto.
4. Zabalení ryby do těsta
losos filet 300 gramů
Těsto si na pořádně pomoučené pracovní desce trochu prohněteme a rozválíme do tvaru obdélníku přibližně 20 x 40 cm (podle tvaru filetů lososa).
5.
Na střed jedné poloviny položíme kousek ryby, přeložíme těstem a přitiskneme okraje.
6. Pečení lososových taštiček
Vložíme do vymazaného plechu a potřeme olejem.
7.
Pečeme při 220 °C po dobu 25 - 30 minut dozlatova.
Dobrou chuť!