RECEPTY

Halušky

Halušky

Jednoduché noky z mouky a vody vhodné jako příloha k perkeltu a guláši. Také mohou být servírovány jako samostatné jídlo nasladko s mákem a cukrem ... nebo naslano s tvarohem a opečenou slaninou.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,Těstoviny

Těstoviny

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Těstoviny  

 

Ingredience

Ingredience

mouka polohrubá600gramů
máslo-
sádlo-
sůl0
voda400mililitrů
voda-

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 600 gramů  voda 400 mililitrů  sůl

Mouku zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké, jemně tuhé, lepivé těsto.

2. 

sůl  voda

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Množství soli dávkujeme podle toho na jaký způsob budeme halušky podávat. Do vroucí vody protlačíme halušky, které vaříme cca 10 minut - až vyplavou na povrch.

3. 

sádlo  máslo

Scezené halušky propláchneme v sítku studenou vodou. Okapané vložíme do mísy, přidáme podle chuti sádlo nebo máslo a promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit