RECEPTY

Vaječná zeleninová tlačenka

Vaječná zeleninová tlačenka

Oblíbená velikonoční pochoutka.

recept,fotorecept,jedlá želatina,vejce slepičí,Slané chuťovky,Velikonoční recepty,Bezlepkové

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brokolice100gramů
cukr krystalový5gramů
feferónky sterilizované5gramů
hořčice plnotučná1čajová lžička
jedlá želatina40gramů
majonéza100gramů
ocet20mililitrů
okurka sterilovaná kyselá50gramů
paprika kapie sterilovaná75gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
sterilovaná směs (karotka s hráškem)100gramů
sůl¾čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
voda225mililitrů

 

Recept

1. 

brokolice 100 gramů  vejce slepičí 4 kusy

Brokolici rozebereme na růžičky a ve slané vodě uvaříme. Vychladíme a pokrájíme nadrobno. Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme.

2. 

sterilovaná směs (karotka s hráškem) 100 gramů  feferónky sterilizované 5 gramů  okurka sterilovaná kyselá 50 gramů  paprika kapie sterilovaná 75 gramů

Okurku a kapii pokrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme scezenou karotku s hráškem a najemno pokrájené feferonky.

3. 

Přidáme vajíčka pokrájená na kostičky nebo protlačená přes kolečko na bramborový salát.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů  majonéza 100 gramů  hořčice plnotučná 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Smetanu rozmícháme s majonézou, hořčicí, solí a pepřem.

5. 

jedlá želatina 40 gramů  voda 225 mililitrů  ocet 20 mililitrů  cukr krystalový 5 gramů  sůl ¼ čajové lžičky

Z okurek slijeme 250 ml nálevu (nebo si připravíme nálev z uvedených ingrediencí) a vsypeme želatinu uvaříme podle návodu na obalu výrobku.

6. 

Do smetanovo-majonézové omáčky přimícháme nejprve pár lžic rozpuštěné želatiny, pak vmícháme zbytek.

7. 

Omáčku přilijeme k zelenině, promícháme a vmícháme nadrobno pokrájenou brokolici.

8. 

Formy vyložíme potravinářskou fólií a naplníme tlačenkovou směsí.

9. 

Naplněné formy necháme ztuhnout v lednici.

10. 

Po ztuhnutí vyklopíme, odstraníme fólii a pokrájíme na menší porce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie