svetvemne.cz

Vaječná zeleninová tlačenka

     

Oblíbená velikonoční pochoutka.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

brokolice 100 g  vejce slepičí 4 ks

Brokolici rozebereme na růžičky a ve slané vodě uvaříme. Vychladíme a pokrájíme nadrobno. Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme.

2. 

sterilovaná směs (karotka s hráškem) 100 g  feferónky sterilizované 5 g  okurka sterilovaná kyselá 50 g  paprika kapie sterilovaná 75 g

Okurku a kapii pokrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme scezenou karotku s hráškem a najemno pokrájené feferonky.

3. 

Přidáme vajíčka pokrájená na kostičky nebo protlačená přes kolečko na bramborový salát.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 100 g  majonéza 100 g  hořčice plnotučná 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  sůl ½ ČL

Smetanu rozmícháme s majonézou, hořčicí, solí a pepřem.

5. 

jedlá želatina 40 g  voda 225 ml  ocet 20 ml  cukr krystalový 5 g  sůl ¼ ČL

Z okurek slijeme 250 ml nálevu (nebo si připravíme nálev z uvedených ingrediencí) a vsypeme želatinu uvaříme podle návodu na obalu výrobku.

6. 

Do smetanovo-majonézové omáčky přimícháme nejprve pár lžic rozpuštěné želatiny, pak vmícháme zbytek.

7. 

Omáčku přilijeme k zelenině, promícháme a vmícháme nadrobno pokrájenou brokolici.

8. 

Formy vyložíme potravinářskou fólií a naplníme tlačenkovou směsí.

9. 

Naplněné formy necháme ztuhnout v lednici.

10. 

Po ztuhnutí vyklopíme, odstraníme fólii a pokrájíme na menší porce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit