Vaječná zeleninová tlačenka
Oblíbená velikonoční pochoutka.
recept,fotorecept,jedlá želatina,vejce slepičí,Slané chuťovky,Velikonoční recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brokolice | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 5 | gramů | |
feferónky sterilizované | 5 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | čajová lžička | |
jedlá želatina | 40 | gramů | |
majonéza | 100 | gramů | |
ocet | 20 | mililitrů | |
okurka sterilovaná kyselá | 50 | gramů | |
paprika kapie sterilovaná | 75 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 | gramů | |
sterilovaná směs (karotka s hráškem) | 100 | gramů | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 225 | mililitrů |
Recept
1.
brokolice 100 gramů • vejce slepičí 4 kusy
Brokolici rozebereme na růžičky a ve slané vodě uvaříme. Vychladíme a pokrájíme nadrobno. Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme.
2.
sterilovaná směs (karotka s hráškem) 100 gramů • feferónky sterilizované 5 gramů • okurka sterilovaná kyselá 50 gramů • paprika kapie sterilovaná 75 gramů
Okurku a kapii pokrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme scezenou karotku s hráškem a najemno pokrájené feferonky.
3.
Přidáme vajíčka pokrájená na kostičky nebo protlačená přes kolečko na bramborový salát.
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů • majonéza 100 gramů • hořčice plnotučná 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Smetanu rozmícháme s majonézou, hořčicí, solí a pepřem.
5.
jedlá želatina 40 gramů • voda 225 mililitrů • ocet 20 mililitrů • cukr krystalový 5 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z okurek slijeme 250 ml nálevu (nebo si připravíme nálev z uvedených ingrediencí) a vsypeme želatinu uvaříme podle návodu na obalu výrobku.
6.
Do smetanovo-majonézové omáčky přimícháme nejprve pár lžic rozpuštěné želatiny, pak vmícháme zbytek.
7.
Omáčku přilijeme k zelenině, promícháme a vmícháme nadrobno pokrájenou brokolici.
8.
Formy vyložíme potravinářskou fólií a naplníme tlačenkovou směsí.
9.
Naplněné formy necháme ztuhnout v lednici.
10.
Po ztuhnutí vyklopíme, odstraníme fólii a pokrájíme na menší porce.
Dobrou chuť!