svetvemne.cz

Irský bramborový chléb

    

Recept na přípravu tradiční hrubé bramborové placky pečené v troubě. Je vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu nebo i samostatně. Pokud ho máte rádi mastnější, tak si ho namísto pečení v troubě můžete usmažit na pánvi se sádlem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory1kilogram
mouka polohrubá10polévkových lžic
máslo50gramů
sůl1.5čajové lžičky

1. Uvaříme brambory

brambory 1 kilogram  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

Uvaříme brambory

2. 

máslo 50 gramů  sůl ½ čajové lžičky  mouka polohrubá 10 polévkových lžic

Po uvaření z hrnce slijeme vodu. K bramborám přidáme máslo, sůl, mouku a rozmačkáme na kašovitou hmotu.

3. 

4. 

Kaši rozetřeme na vymazaný plech nebo pečící papír, v tloušťce asi půl centimetru.

5. 

Pečeme do zlatova při 200 °C asi 40 minut.

6. 

Po vychladnutí servírujeme libovolně nakrájené jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo i samostatně.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit