Irský bramborový chléb
Recept na přípravu tradiční hrubé bramborové placky pečené v troubě. Je vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu nebo i samostatně. Pokud ho máte rádi mastnější, tak si ho namísto pečení v troubě můžete usmažit na pánvi se sádlem.
recept,fotorecept,brambory,Bramborové přílohy,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
mouka polohrubá | 10 | polévkových lžic | |
máslo | 50 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 1 kilogram • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
2.
máslo 50 gramů • sůl ½ čajové lžičky • mouka polohrubá 10 polévkových lžic
Po uvaření z hrnce slijeme vodu. K bramborám přidáme máslo, sůl, mouku a rozmačkáme na kašovitou hmotu.
3.
4.
Kaši rozetřeme na vymazaný plech nebo pečící papír, v tloušťce asi půl centimetru.
5.
Pečeme do zlatova při 200 °C asi 40 minut.
6.
Po vychladnutí servírujeme libovolně nakrájené jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo i samostatně.
Dobrou chuť!