svetvemne.cz

Třešňový zákusek

Krémový zákusek z čerstvých třešní.

 

Počet porcí: 12

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáře
  • ingredience
  • recept

1. Příprava třešní a těsta na korpus

třešně 300 g  vejce slepičí 5 ks  mouka polohrubá 60 g  kypřící prášek do pečiva 1 ČL  cukr práškový 80 g

Třešně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Žloutky utřeme s cukrem. Přimícháme připravenou mouku a sníh z bílků.

Příprava třešní a těsta na korpus

2. Pečení korpusu

kakao - prášek 1 ČL

1/3 piškotového těsta smícháme s kakaem

Pečení korpusu

3. 

Kakaové těsto vložíme do středu větší formy na pečení koláčů. Formu podle potřeby vymažeme máslem a vysypeme moukou. V uvedeném receptu je použita silikonová forma, tu nemusíme vymazat ani vysypat moukou.

4. 

Kolem tmavého těsta nalijeme původní světlé těsto. Na obě těsta poklademe připravené třešně.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

6. Tvarohovo-smetanová náplň

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  ztužovač šlehačky  1 balení  tvaroh jemný měkký 250 g  cukr práškový 2 PL

Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem. Tvaroh utřeme s cukrem, vmícháme šlehačku.

Tvarohovo-smetanová náplň

7. 

kakao - prášek 2 ČL

Bílou náplň naneseme na střed upečeného, vychlazeného korpusu v přiměřeném množství (asi 1/3). Pak do zbytku náplně vmícháme kakao ...

8. 

... a tuto tmavou náplň naneseme kolem bílé.

9. 

čokoláda

Hotový zákusek posypeme strouhanou čokoládou.

10. 

Zákusek uložíme na několik hodin do lednice a pak podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 7  •  Přihlásit