RECEPTY

Šlehačkový dort s nektarinkami

Šlehačkový dort s nektarinkami

Slavnostní letní dort ze sezónního ovoce.

recept,fotorecept,kakao - prášek,nektarinky,nektarinky,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

11

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový250gramů
cukr vanilkový8gramů
kakao - prášek60gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mandlové lupínky20gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká-
mouka polohrubá80gramů
máslo-
nektarinky500gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)400mililitrů
vaječný bílek6
vaječný žloutek10
škrob kukuřičný50gramů
želatinový ztužovač50gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 170 gramů  cukr vanilkový 8 gramů

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.

2. 

mouka polohrubá 80 gramů  škrob kukuřičný 50 gramů  kakao - prášek 60 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Do druhé misky si navážíme mouku, škrobovou moučku, přidáme kakao a prášek do pečiva. Tuto směs zamícháme do žloutkové směsi.

3. 

vaječný bílek 6 ks  máslo  mouka hladká

Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 175 °C cca 25 minut.

4. Příprava krému

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 80 gramů  mléko 250 mililitrů

Krém si připravíme během pečení korpusu. Žloutky utřeme s cukrem. Mléko trošku zahřejeme a přimícháme do utřených vajec.

5. 

želatinový ztužovač 50 gramů

Směs vyšleháme v horké vodní lázni. Vyndáme z lázně a do krému přidáme želatinový ztužovač.

6. 

nektarinky 300 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů

Do krému přidáme rozmixované ovoce a vyšlehanou smetanu na šlehání.

7. 

Krém pořádně ale jemně promícháme, dáme na 20 minut do chladu.

8. 

Upečený piškotový korpus necháme hodinu odležet. Dlouhým pilkovým nožem ho vodorovně rozřízneme na dvě části. Spodní část natřeme částí krému, zakryjeme vrchní částí.

9. 

mandlové lupínky 20 gramů  nektarinky 200 gramů

Zbytek krému naneseme na celý dort, zarovnáme, ozdobíme ovocem. Dort posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky. Dort uložíme na 12 hodin do ledničky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit