Ovesná kaše s pohankou
Hustá kaše ze zdravé pohanky, plná vlákniny a sladkých banánů. Skvělý start do dne a energie na celé dopoledne po jejím zkonzumování.
recept,fotorecept, pohanka,vločky ovesné,banán,Snídaňové kaše,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlaktózové
Snídaňové kaše
Ingredience
Ingredience
pohanka | 50 | gramů | |
banán | 100 | gramů | |
semínka dýňová loupaná | 20 | gramů | |
vločky ovesné | 20 | gramů | |
vláknina rozpustná Psyllium | 1 | čajová lžička | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1.
pohanka 50 gramů • vločky ovesné 20 gramů • voda 250 mililitrů
Pohanku propláchneme, zalijeme vodou a přimícháme vločky. Uvedeme do varu a 5 minut vaříme.
2.
Přikryjeme a necháme 15 minut odstát.
3.
banán 100 gramů • vláknina rozpustná Psyllium 1 čajová lžička • semínka dýňová loupaná 20 gramů
Přidáme nakrájené banány, které do kaše rozmačkáme. Přimícháme vlákninu a dýňová semínka.
Dobrou chuť!