Jahodová roláda
recept,fotorecept,vejce slepičí,jahody,jahody,Rolády
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
jahody | 550 | gramů | |
mléko | 70 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 60 | gramů | |
pudink jahodový v prášku | 1 | polévková lžíce | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
škrob kukuřičný | 15 | gramů | |
želatinový ztužovač | 50 | gramů |
Recept
2.
mouka polohrubá 60 gramů • škrob kukuřičný 15 gramů
Přidáme mouku a maizenu. Metličkou vypracujeme těsto, které rozlijeme na plech s pečícím papírem.
3.
Pečeme 15 minut na 180 °C.
5.
cukr moučkový 3 polévkové lžíce
V hrnci smícháme jahody s cukrem, necháme chvíli odstát. Následně přivedeme k varu a za občasného míchání jahody rozvaříme.
6.
pudink jahodový v prášku 1 polévková lžíce • mléko 70 mililitrů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek, směs přidáme k rozvařený jahodám. Promícháme.
7.
želatinový ztužovač 50 gramů • jahody 150 gramů
V menší misce připravíme želatinu podle návodu na obalu. Spolu s kousky jahod ji vmícháme do teplé směsi s rozvařenými jahodami. Promícháme a necháme vychladnout.
8.
Upečený korpus potřeme náplní, zavineme a necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout.
Dobrou chuť!