svetvemne.cz

Vegetariánské recepty

 
Vegetariánská plněná paprika

Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Cuketové brambory s medvědím česnekem

Skvělá příloha nebo hlavní chod? Je jen na vás, co si vyberete!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Rybí kuličky s medvědím česnekem

Mimořádně chutné rybí karbanátky se zdravým medvědím česnekem. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Bramboráky s medvědím česnekem

Velmi chutné a oblíbené, jarní placky z nových brambor a skvělého medvědího česneku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z medvědího česneku s bramborami

Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Limetkový cheesecake (raw, vegan)

Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Špagety s chřestem

Jednoduché a výborné! Podle tohoto receptu si připravíte v jarním a letním období chutné a lehké sezónní jídlo bez velké námahy.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Pečené zelí

Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Celozrnný kuskus se zeleninou

Když se smíchá tato netradiční a zdravá těstovina s chutnou zeleninou vytvoří výborné rizoto. Drobné kuličky kuskusu jsou velmi výživné a spolu se zeleninou dodají lidskému tělu opravdu hodně minerálů a vitaminů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Ajurvédská polévka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základem indické kuchyně. V ajurvédě je hlavním léčivým, vyrovnávajícím a detoxikačním pokrmem. Má velmi příznivé účinky na trávicí orgány. Základem je koření, rýže Basmati, fazole Mungo (nebo čočka) a zelenina.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Salát z červené řepy s celerem a jogurtem

Vynikající salát, plný vitamínů a minerálů, vhodný jako zdravá večeře, ale i jako příloha k pečenému masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Nepečený mrkvový dort s banánovým krémem

Téměř raw, zdravý dortík z mrkve, banánů, ořechů, arašídů, kokosu,...bez mouky, cukru, mléka, vajec a samozřejmě bez pečení. Pokud místo pražených arašídů použijeme jen čisté ořechy vytvoříme dort raw a nejen téměř :-)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

Celerové placky se sýrem

Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Zeleninové sabdží s cuketou

Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Labužnické fazole na cibulce

Pestřejší verze fazolek na cibulce se sladkou mrkví v redukované rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Hruškovo-jablečný salát s cizrnou

Ovocný salát se sladkou pečenou cizrnou v kokosu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit