svetvemne.cz

Vegetariánské recepty

 
Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Lečo s vejcem Nový recept

Lečo s vejcem

Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Bramborové placky s květákem a brokolicí

Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Vegetariánská plněná paprika

Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Cuketové brambory s medvědím česnekem

Skvělá příloha nebo hlavní chod? Je jen na vás, co si vyberete!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Rybí kuličky s medvědím česnekem

Mimořádně chutné rybí karbanátky se zdravým medvědím česnekem. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Salát z červené řepy s celerem a jogurtem

Vynikající salát, plný vitamínů a minerálů, vhodný jako zdravá večeře, ale i jako příloha k pečenému masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Labužnické fazole na cibulce

Pestřejší verze fazolek na cibulce se sladkou mrkví v redukované rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Smetanová Hokkaido polévka

Dýňová krémová polévka fantastické chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Květákovo-brokolicové karbanátky se sýrem

Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Limetkový cheesecake (raw, vegan)

Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Pečené zelí

Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ajurvédská polévka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základem indické kuchyně. V ajurvédě je hlavním léčivým, vyrovnávajícím a detoxikačním pokrmem. Má velmi příznivé účinky na trávicí orgány. Základem je koření, rýže Basmati, fazole Mungo (nebo čočka) a zelenina.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

Segedín s tempehem

Recept na segedínský guláš s tempehem jako vynikající náhradou masa - nutriční i chuťovou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Plněná veganská tykev

Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Smažená cuketa v jogurtovém těstíčku

Smažená pochoutka z cukety je skvělým vegetariánským jídlem i pro nevegetariány.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Dýňové krekry

Recept na chutné slané dýňové krekry ideální na podzimní chroupání.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ovesná jahodová kaše

Výživná mlsná snídaně. Rozmixováním získáme jemnou kaši vhodnou pro děti, které kaši z vloček nemají jinak v oblibě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit