svetvemne.cz

Chuťovky > Pomazánky

Pomazánky

 
Avokádová pomazánka s brynzou

Skvělá, nadýchaná pomazánka na čerstvý chléb.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Brynzová pomazánka s medvědím česnekem

Jednoduchá, sezónní jarní pomazánka plná zdraví.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Camembertová pomazánka s cibulí

Výborná pomazánka, která je nejchutnější s čerstvým celozrnným chlebem, ale také s křupavým bílým rohlíkem. Vhodná i na jednohubky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

střední

Tvarohová pomazánka s vajíčky

Poměrně sytá, chutná pomazánka, ze které nepřiberete. Nejlepší je na suchém topinkovém chlebu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Nivová pomazánka s tvarohem

Krémová pomazánka skvělé chuti. Vhodná ke chlebu i pečivu, ke snídani i k večeři.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Brynzová pomazánka

Oblíbená klasická brynzová pomazánka. Vhodná na každou oslavu jako pomazánka na jednohubky, ale také vynikající jako snídaňová pochoutka s chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Vajíčková pomazánka

Tradiční vajíčková pomazánka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Pomazánka z droždí

Vynikající snídaňová pomazánka, které se vyplatí natřít si skutečně silnou vrstvu. :)

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Přepuštěné máslo

Ghí - přepuštěné, pročištěné máslo tvoří základ indického vaření. Má vynikající vůni a ořechovou chuť. Ghí používají i mnohé kultury mimo Indie. Důkazem toho je, že i naše prababičky máslo tzv. prřepouštěním upravovaly a o Indii věděly málo :).

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Lilková pomazánka

Pomazánku podáváme natřenou na chlebu či pečivu, chutná teplá i studená.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Česneková pomazánka

Výrazná a zdravá pomazánka, mimořádně vhodná pokud nečekáte návštěvu. :)

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Rybí pomazánka z uzené makrely

Jemná pomazánka se specifickou chutí uzené ryby.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Hermelínová pomazánka

Tato jemná pomazánka nemusí být natřena jen na chlebu a pečivu, je vhodná i na plnění zeleniny např. paprik, rajčat či okurek ...

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Avokádová pomazánka

Oblíbená pomazánka z avokáda s mírně kyselou, osvěžující chutí. Nejlepší je na čerstvém pečivu s křupavou kůrkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Rychlá rybí pomazánka

Rychlá jednoduchá pomazánka. Samozřejmě množství ingrediencí je možné upravit podle chuti.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

5 min.

Obtížnost

nízká

Pomazánka z krabích tyčinek

Rychlá a chutná pomazánka z krabích tyčinek.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Tuňáková pomazánka

Chutná pomazánka z konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě. Vhodná na chléb i rohlíky, ke snídani i večeři, ale i jako chuťovka či předkrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Jablečno-čokoládová pomazánka

Chutná domácí "nutela" dětem k snídani. Podáváme natřenou na rohlíku, čerstvém chlebu nebo vánočce. Můžeme ji použít i při přípravě koláčů nebo zákusků.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Sardinková pomazánka

Výborná a jednoduchá pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček konzervovaných v oleji.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Guacamole

Avokádový dip konzumujeme s nachos - mexickými kukuřičnými chipsy.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit