svetvemne.cz

Hlavní jídla > Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

 
Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Vegetariánská plněná paprika

Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Grenadýrský pochod

Vynikající jednoduchý grenadýrský pochod, či grenadýr, grenadír marš, nebo jen těstoviny s bramborami. K jeho přípravě můžeme použít vařené brambory či těstoviny, které nám zbyly při přípravě jiného pokrmu, nebo si uvaříme čerstvé.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Květákovo-brokolicové karbanátky se sýrem

Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

ActiFry Zeleninové karbanátky

Recept na zeleninové karbanátky připravené s použitím minima oleje.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Zapečená zelenina na bramborách

Lehké a zdravé zeleninové jídlo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Celerové placky se sýrem

Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Perkelt z hlívy ústřičné

Recept na přípravu vegetariánské alternativy perkeltu. Hlíva ústřičná je bohatý zdroj přírodních vitamínů a minerálů, obsahuje vitamíny B, D, C, K, ale i kvalitní proteiny. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo haluškami.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Pečené zelí

Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Gemerské pirohy

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Hermelínové batůžky

Recpet na hermelín pečený v listovém těstě.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Brambory s cizrnou

Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Smažená cuketa v jogurtovém těstíčku

Smažená pochoutka z cukety je skvělým vegetariánským jídlem i pro nevegetariány.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Cuketa v bazalkovém těstíčku

Jednoduché a zajímavé vegetariánské jídlo z cukety.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Bramborák na plechu

Oblíbené bramboráky jednoduše upečené v jednom kuse, na plechu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Celozrnný kuskus se zeleninou

Když se smíchá tato netradiční a zdravá těstovina s chutnou zeleninou vytvoří výborné rizoto. Drobné kuličky kuskusu jsou velmi výživné a spolu se zeleninou dodají lidskému tělu opravdu hodně minerálů a vitaminů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Zapečené brambory s lečem

Výborné zapečené a prokládané brambory s lečem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit