svetvemne.cz

Hlavní jídla > Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

 

Lilkové placky Nový recept

Lilkové placky

Syté, jednoduché placky z lilku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Bramboráky s medvědím česnekem

Velmi chutné a oblíbené, jarní placky z nových brambor a skvělého medvědího česneku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Zapékaný květák s bramborami a sýrem

Květákový nákyp s pikantní chutí sýru Niva, který je obdobou francouzského sýra Roquefort.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Kofty z červené řepy

Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Zelí pak choi s houbami shiitake

Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

Skvělé placky, které můžeme konzumovat samostatně se smetanou či tatarskou omáčkou. Jsou dobrou volbou i jako příloha k jídlům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Smažená cuketa v jogurtovém těstíčku

Smažená pochoutka z cukety je skvělým vegetariánským jídlem i pro nevegetariány.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Bramborové langoše

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Chřest se sezamem Nový recept

Chřest se sezamem

Skvělá pochoutka ze zdravého chřestu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Květák s indickým kořením

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Pečený květák Nový recept

Pečený květák

Obalovaný květák pečený v troubě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Kroupová baba s houbami

Tradiční pokrm ze slovenské kuchyně. Namísto sádla lze pokrm upéct i na oleji a stane se z něj vegetariánská pochoutka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Pikantní houbová smaženice

Pro všechny milovníky pálivých jídel, nabízíme pikantní míchaná vejce s houbami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Celerové placky se sýrem

Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Zapékané plněné bedly

Bedly plněné maso-houbovou nádivkou. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Houbová smaženice z klouzků

Klouzek obecný je výborná jedlá houba. Zvláště chutná je jeho příprava na cibulce s vajíčky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Čočkovo-dýňové kari

Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit