svetvemne.cz

Bezlepkové

 
Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Pečené vepřová kýta s kořenovou zeleninou

Oblíbené pečené vepřové na zelenině. Podáváme s bramborovou přílohou, s kyselou okurkou či chutným salátem z řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí mleté maso se bramborovo-sýrovou kaší

Zapečené maso se zeleninou a sýrem ochucenou bramborovou kaší. Je to výborný oběd, či večeře a bude všem chutnat. Vyzkoušejte!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Kapusta na smetaně Nový recept

Kapusta na smetaně

Základní recept na kapustu na smetaně. Podle vlastních preferencí si jej můžete vylepšit přidáním česneku, smažené cibulky, nebo posypat slunečnicovými či sezamovými semínky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Tzatziki Nový recept

Tzatziki

Tzatziki (caciky) je oblíbená řecká omáčka nebo také salát. Často se podává jako předkrm, ale i jako příloha ke řeckým jídlům například k souvlaki či gyrosu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Coleslaw z červeného zelí

Oblíbený zeleninový salát ze zdravého červeného zelí a zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Krůtí kostky na paprice

Jemné dušené krůtí maso na paprice a cibuli, která tvoří lehkou omáčku. Nejlépe chutná s dušenou rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí plec s batátovým pyré

Recept na přípravu najemno dušené hovězí plece na redukci z červeného vína. Toto chutně připravené maso je podáváno s pyré ze sladkých brambor a kořenové zeleniny se smetanou a bylinkami.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Krůtí roláda se špenátem a míchanými vajíčky

Velmi chutná masová roláda, která upoutá svou barevností a bude se vyjímat na vašem velikonočním stole.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Hovězí koložvárské zelí

Oblíbená prokládáné zelí s mletým hovězím masem s rýží, hovězí klobásou, zalité smetanou. Je to skutečně pochoutka!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Okurkovo-rajčatový salát se smetanou

Osvěžující letní salát z oblíbené zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Jablečná celozrnná žemlovka se skořicovým sněhem

Oblíbená žemlovka z celozrnného pečiva, plná zdravých jablek a s velkou vrstvou zapečeného bílkového sněhu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Basmati rýže se zeleninou

Jednoduché zeleninové rizoto. Můžeme podávat jako přílohu i jako samostatné vegetariánské jídlo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Quinoa s kyselým zelím

Jednoduchý, chuťově zajímavý dietní pokrm plný vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Salát se špenátovými listy

Recept na přípravu chutného a lehkého salátu z čerstvých špenátových lístků, lilku a papriky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit