svetvemne.cz

Bezlepkové

 
Quinoa s kyselým zelím

Jednoduchý, chuťově zajímavý dietní pokrm plný vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Okurkovo-rajčatový salát se smetanou

Osvěžující letní salát z oblíbené zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Hovězí plec s batátovým pyré

Recept na přípravu najemno dušené hovězí plece na redukci z červeného vína. Toto chutně připravené maso je podáváno s pyré ze sladkých brambor a kořenové zeleniny se smetanou a bylinkami.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Krůtí roláda se špenátem a míchanými vajíčky

Velmi chutná masová roláda, která upoutá svou barevností a bude se vyjímat na vašem velikonočním stole.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Hovězí koložvárské zelí

Oblíbená prokládáné zelí s mletým hovězím masem s rýží, hovězí klobásou, zalité smetanou. Je to skutečně pochoutka!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Krůtí kostky na paprice

Jemné dušené krůtí maso na paprice a cibuli, která tvoří lehkou omáčku. Nejlépe chutná s dušenou rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Basmati rýže se zeleninou

Jednoduché zeleninové rizoto. Můžeme podávat jako přílohu i jako samostatné vegetariánské jídlo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Červená řepa s Feta sýrem

Recept na výbornou zapékanou červenou řepu se sýrem Feta a ořechy. Poslouží jako příloha k jídlu, nebo lehká večeře s kouskem pečiva či čerstvou zeleninou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Jablečná celozrnná žemlovka se skořicovým sněhem

Oblíbená žemlovka z celozrnného pečiva, plná zdravých jablek a s velkou vrstvou zapečeného bílkového sněhu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Nakládaný hermelín

Úžasný nakládaný sýr vhodný jako předkrm nebo jako chuťovka k pivu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Vlašský salát

Tradiční recept na legendární majonézový salát se salámem a kořenovou zeleninou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Letní zeleninový boršč

Svěží polévka plná zeleniny. Vhodná i na konzumaci v rámci dietního odlehčujícího dne, kdy si polévku dopřejeme vždy během hlavního jídla.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí prsa s hlívovou omáčkou

Kuřecí prsa v hlívové omáčce nadchnou i ty náročnější hosty.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Žampionové rizoto

Jednoduchý, odlehčující, bezmasý oběd či večeře. Při servírování posypeme rizoto strouhaným sýrem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Vepřové maso nasladko

Unikátní spojení sladko-kyselé chuti jablek se sladko-hořkou chutí sušených švestek, jemně slaně kořeněné.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit