svetvemne.cz

Zapékané vepřové karé v bramboráku

     

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo s bramborovým pyré.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory400gramů
Cibule100gramů
Majoránka1čajová lžička
Mléko50mililitrů
Mouka hladká50gramů
Olej slunečnicový2polévkové lžíce
Sůl1čajová lžička
Sůl
Vejce slepičí1kus
Vepřové karé s kostí500gramů
Česnek3stroužky

1. 

vepřové karé s kostí 500 g  sůl

3 řízky vepřového karé naklepeme a osolíme z každé strany.

2. 

olej slunečnicový 2 PL

Řízky rychle opečeme na oleji.

3. 

brambory 400 g  cibule 100 g  mouka hladká 50 g  vejce slepičí 1 ks  mléko 50 ml  sůl 1 ČL  majoránka 1 ČL  česnek 3 stroužky

Brambory oloupeme a nastrouháme. Cibuli oloupeme, nastrouháme a přidáme k bramborám. Přisypeme trochu mouky, přidáme vejce, mléko, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme.

4. 

Na dno zapékací mísy rozložíme část bramborového těsta. Položíme první řízek, pokryjeme ho těstem, položíme druhý, pokryjeme těstem ...

5. 

... položíme třetí a také pokryjeme těstem. Zůstanou trčet jen kosti masa.

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 45 minut až hodinu. Teplý pokrm rozkrájíme na porce, přičemž jednotlivé řezy vedeme za masem a pod něj.

7. 

Podáváme čerstvě upečené, ihned po vychladnutí na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit