Zapékané vepřové karé v bramboráku
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo s bramborovým pyré.
recept,fotorecept,vepřové karé s kostí,brambory,česnek,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
mléko | 50 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové karé s kostí | 500 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept


3.
brambory 400 gramů • cibule 100 gramů • mouka hladká 50 gramů • vejce slepičí 1 kus • mléko 50 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • majoránka 1 čajová lžička • česnek 3 stroužky
Brambory oloupeme a nastrouháme. Cibuli oloupeme, nastrouháme a přidáme k bramborám. Přisypeme trochu mouky, přidáme vejce, mléko, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme.

4.
Na dno zapékací mísy rozložíme část bramborového těsta. Položíme první řízek, pokryjeme ho těstem, položíme druhý, pokryjeme těstem ...

5.
... položíme třetí a také pokryjeme těstem. Zůstanou trčet jen kosti masa.

6.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 45 minut až hodinu. Teplý pokrm rozkrájíme na porce, přičemž jednotlivé řezy vedeme za masem a pod něj.

7.
Podáváme čerstvě upečené, ihned po vychladnutí na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!