Tvarohový salát s cibulí
Recept na přípravu chutného salátu plného bílkovin, vlákniny a hříšně dobré majonézy.
recept,fotorecept,cibule,tvaroh jemný 20% tuku,majonéza,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
majonéza | 225 | mililitrů | |
mrkev | 4 | kusy | |
okurka sterilovaná kyselá | 4 | kusy | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová | 1 | čajová lžička | |
tvaroh jemný 20% tuku | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
mrkev 2 kusy • vejce slepičí 4 kusy
Očistíme středně velké mrkve a povaříme je 5 minut, aby trochu změkly. Uvaříme vajíčka natvrdo.
2.
okurka sterilovaná kyselá 4 kusy • mrkev 2 kusy • cibule 1 kus • česnek 2 stroužky
Do větší misky vložíme nahrubo pokrájené kyselé okurky, povařenou mrkev nastrouhanou na struhadle najemno, nadrobno nakrájenou menší cibuli a prolisovaný česnek, ...
3.
tvaroh jemný 20% tuku 250 gramů • majonéza 225 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • sůl zeleninová 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sójová omáčka 2 polévkové lžíce
... přidáme tvaroh, majonézu, nastrouhané vejce, sůl, zeleninovou sůl (podravka, vegeta), pepř a sójovou omáčku.
4.
Všechny suroviny promícháme a dáme zchladit, aby se všechny chutě spojily.
Dobrou chuť!