RECEPTY

Tvarohovo-karamelový zákusek

Tvarohovo-karamelový zákusek

Jemný zákusek plný tvarohu.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,pudink karamelový - prášek ,mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový60gramů
cukr moučkový60gramů
mléko500mililitrů
mléko slazené karamelové kondenzované150gramů
pudink karamelový - prášek 60gramů
tvaroh jemný měkký750gramů
těsto lístkové500gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
šlehačka-

 

Recept

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme tak, aby nám po vložení do plechu (42 x 32cm) pokrylo celé boční stěny. Zbytky těsta v horních rozích plechu odřízneme.

2. 

tvaroh jemný měkký 750 gramů  vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 60 gramů  mléko 500 mililitrů  pudink karamelový - prášek  60 gramů  mléko slazené karamelové kondenzované 150 gramů

Tvaroh rozšleháme se žloutky, cukrem, mlékem, pudinkem a kondenzovaným mlékem na jemno.

3. 

Tekutou směs vylijeme na těsto.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 25-30 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby.

5. 

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 60 gramů

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh.

6. 

Sníh natřeme na ztuhlou tvarohovou nádivku.

7. 

Vložíme zpět do horké trouby a sníh 5-8 minut zapečeme. Zákusek necháme dobře vychladnout, pak ho vložíme na dvě hodiny do chladničky.

8. 

šlehačka

Před podáváním odkrojíme konce s malou částí nádivky (ty sníme sami na "ocutnávku"). Zbytek nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a podle chuti ovocem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie