svetvemne.cz

Špagety s domácím pestem

     

Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Bazalka15lístků
Olej olivový70mililitrů
Ořechy piniové35gramů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Sýr parmezán20gramů
Sůl1čajová lžička
Těstoviny - špagety350gramů

1. Příprava špaget

těstoviny - Špagety 350 g  sůl 1 ČL

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těstoviny vaříme ve větším množství vody, aby se neslepily. Jakmile začne voda bublat, nasypeme do ní těstoviny a vaříme podle času udaného na obalu těstovin.

2. Příprava pesta

ořechy piniové 35 g

Na pánvi opražíme piniové oříšky dozlatova.

Příprava pesta

3. 

bazalka 15 lístků

V elektrickém mixéru rozdrtíme ořechy. Přidáme lístky čerstvé bazalky, mixováním promícháme.

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  sýr Parmezán 20 g  olej olivový 70 ml

Do směsi přimícháme mletou červenou papriku, nastrouhaný parmezán a olivový olej. Pokud by bylo pesto příliš husté, rozředíme ho přilitím oleje.

5. 

Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, smícháme je s připraveným pestem. Podáváme porce posypané strouhaným parmazánem.

6. 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit