svetvemne.cz

Skořicový plátkový chlebíček

     

Sladký skořicový chlebíček skládaný z plátků kynutého těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový1polévková lžíce
Cukr skořicový2polévkové lžíce
Cukr třtinový150gramů
Cukr vanilkový15gramů
Droždí čerstvé21gramů
Mléko175mililitrů
Mouka polohrubá250gramů
Mouka polohrubá1polévková lžíce
Mouka polohrubá
Mouka špaldová celozrnná250gramů
Máslo80gramů
Máslo
Sůl1špetka
Vejce slepičí2kusy

1. 

mléko 75 ml  mouka polohrubá 1 PL  cukr krystalový 1 PL  droždí čerstvé 21 g

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

vejce slepičí 2 ks  cukr třtinový 150 g  sůl 1 špetka  cukr vanilkový 15 g

Přimícháme uvedené ingredience.

3. 

mléko 100 ml  máslo 50 g

Zahřejeme si mléko a v něm rozmícháme kousek másla. Máslo s mlékem přilijeme do mísy.

4. 

mouka špaldová celozrnná 250 g  mouka polohrubá 250 g

Přidáme prosáté mouky.

5. 

Vypracujeme těsto, ...

6. 

... posypeme ho trochou mouky a necháme vykynout přibližně 25 minut.

7. 

Těsto rozválíme na pracovní desce.

8. 

Rozkrájíme ho na 10 cm široké pásy...

9. 

... a pak příčně na 10 x 10 cm čtverečky.

10. 

máslo 30 g

Čtverečky těsta potřeme rozpuštěným máslem ...

11. 

cukr skořicový 2 PL

... a posypeme cukrem se skořicí.

12. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.

13. 

Čtverečky těsta stohujeme na sebe a vkládáme vedle sebe bokem do formy na pečení.

14. 

Pečeme 35 min. při teplotě 170 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit