svetvemne.cz

Skořicový plátkový chlebíček

    

Sladký skořicový chlebíček skládaný z plátků kynutého těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový1polévková lžíce
cukr skořicový2polévkové lžíce
cukr třtinový150gramů
cukr vanilkový15gramů
droždí čerstvé21gramů
mléko175mililitrů
mouka polohrubá250gramů
mouka polohrubá1polévková lžíce
mouka polohrubá-
mouka špaldová celozrnná250gramů
máslo80gramů
máslo-
sůl1špetka
vejce slepičí2kusy

1. 

mléko 75 mililitrů  mouka polohrubá 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  droždí čerstvé 21 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr třtinový 150 gramů  sůl 1 špetka  cukr vanilkový 15 gramů

Přimícháme uvedené ingredience.

3. 

mléko 100 mililitrů  máslo 50 gramů

Zahřejeme si mléko a v něm rozmícháme kousek másla. Máslo s mlékem přilijeme do mísy.

4. 

mouka špaldová celozrnná 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů

Přidáme prosáté mouky.

5. 

Vypracujeme těsto, ...

6. 

... posypeme ho trochou mouky a necháme vykynout přibližně 25 minut.

7. 

Těsto rozválíme na pracovní desce.

8. 

Rozkrájíme ho na 10 cm široké pásy...

9. 

... a pak příčně na 10 x 10 cm čtverečky.

10. 

máslo 30 gramů

Čtverečky těsta potřeme rozpuštěným máslem ...

11. 

cukr skořicový 2 polévkové lžíce

... a posypeme cukrem se skořicí.

12. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.

13. 

Čtverečky těsta stohujeme na sebe a vkládáme vedle sebe bokem do formy na pečení.

14. 

Pečeme 35 min. při teplotě 170 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit