Schwarzwaldský dort

Oblíbený tradiční dort plný skvělého krému a nakyslých višní.
recept,fotorecept,višňový kompot,Dorty
Dorty
Kategorie
Dorty ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 120 466 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 30 92 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 8 135 | kcal | |
vaječný žloutek | 8 456 | kcal | |
višňový kompot | 700 539 | gramů kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda 70% | 0 ?? | kcal | |
škrob bramborový | 25 19 | gramů kcal | |
škrob kukuřičný | 40 145 | gramů kcal |
Recept
1.
máslo 125 gramů • cukr moučkový 120 gramů • vaječný žloutek 8 ks
Máslo vyšleháme spolu se žloutky a cukrem.

2.
mouka polohrubá 150 gramů • škrob bramborový 25 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • kakao - prášek 30 gramů
Mouku smícháme s kakaem, škrobem a práškem do pečiva.


4.
Připravenou mouku rozmícháme s utřenými žloutky s máslem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

5.
Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Boky můžeme potřít máslem a vysypat moukou.

6.
Pečeme 50 min. při teplotě 170 °C.

7.
višňový kompot 700 gramů • voda 50 mililitrů • škrob kukuřičný 40 gramů
Ke kompotové šťávě (350 ml) přilijeme vodu. Přidáme kukuřičný škrob a rozmícháme.

8.
Uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.

9.
Korpus si rozdělíme na 2 části.

10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • mascarpone 250 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Smetanu vyšleháme, přidáme mascarpone a cukr.

11.
Na spodní plát rozetřeme višňovou kaši, poklademe višněmi a zakryjeme vrstvou šlehačkového krému.

12.
Přikryjeme druhým plátem korpusu.

13.
Na vrch dortu natřeme zbytek šlehačkového krému, ozdobíme višněmi a hoblinkami čokolády.

Dobrou chuť!