RECEPTY

Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldský dort

Oblíbený tradiční dort plný skvělého krému a nakyslých višní.

recept,fotorecept,višňový kompot,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr moučkový120gramů
kakao - prášek30gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mascarpone250gramů
mouka polohrubá150gramů
máslo125gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
vaječný bílek8
vaječný žloutek8
višňový kompot700gramů
voda50mililitrů
čokoláda 70%-
škrob bramborový25gramů
škrob kukuřičný40gramů

 

Recept

1. 

máslo 125 gramů  cukr moučkový 120 gramů  vaječný žloutek 8 ks

Máslo vyšleháme spolu se žloutky a cukrem.

2. 

mouka polohrubá 150 gramů  škrob bramborový 25 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  kakao - prášek 30 gramů

Mouku smícháme s kakaem, škrobem a práškem do pečiva.

3. 

vaječný bílek 8 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

Připravenou mouku rozmícháme s utřenými žloutky s máslem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

5. 

Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Boky můžeme potřít máslem a vysypat moukou.

6. 

Pečeme 50 min. při teplotě 170 °C.

7. 

višňový kompot 700 gramů  voda 50 mililitrů  škrob kukuřičný 40 gramů

Ke kompotové šťávě (350 ml) přilijeme vodu. Přidáme kukuřičný škrob a rozmícháme.

8. 

Uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.

9. 

Korpus si rozdělíme na 2 části.

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  mascarpone 250 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Smetanu vyšleháme, přidáme mascarpone a cukr.

11. 

Na spodní plát rozetřeme višňovou kaši, poklademe višněmi a zakryjeme vrstvou šlehačkového krému.

12. 

Přikryjeme druhým plátem korpusu.

13. 

čokoláda 70%

Na vrch dortu natřeme zbytek šlehačkového krému, ozdobíme višněmi a hoblinkami čokolády.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie