RECEPTY

Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldský dort

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Oblíbený tradiční dort plný skvělého krému a nakyslých višní.

recept,fotorecept,višňový kompot,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Dorty  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

2

121

polévkové lžíce

kcal

cukr moučkový

120

466

gramů

kcal

kakao - prášek

30

92

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

4

čajová lžička

kcal

mascarpone

250

968

gramů

kcal

mouka polohrubá

150

534

gramů

kcal

máslo

125

918

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

500

1555

mililitrů

kcal

vaječný bílek

8

135

kcal

vaječný žloutek

8

456

kcal

višňový kompot

700

539

gramů

kcal

voda

50

0

mililitrů

kcal

čokoláda 70%

0

??

kcal

škrob bramborový

25

19

gramů

kcal

škrob kukuřičný

40

145

gramů

kcal

 

Recept

1. 

máslo 125 gramů  cukr moučkový 120 gramů  vaječný žloutek 8 ks

Máslo vyšleháme spolu se žloutky a cukrem.

Máslo vyšleháme spolu se žloutky a cukrem....

2. 

mouka polohrubá 150 gramů  škrob bramborový 25 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  kakao - prášek 30 gramů

Mouku smícháme s kakaem, škrobem a práškem do pečiva.

Mouku smícháme s kakaem, škrobem a práškem do...

3. 

vaječný bílek 8 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

4. 

Připravenou mouku rozmícháme s utřenými žloutky s máslem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Připravenou mouku rozmícháme s utřenými...

5. 

Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Boky můžeme potřít máslem a vysypat moukou.

Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím...

6. 

Pečeme 50 min. při teplotě 170 °C.

Pečeme 50 min. při teplotě 170 °C....

7. 

višňový kompot 700 gramů  voda 50 mililitrů  škrob kukuřičný 40 gramů

Ke kompotové šťávě (350 ml) přilijeme vodu. Přidáme kukuřičný škrob a rozmícháme.

Ke kompotové šťávě (350 ml) přilijeme vodu....

8. 

Uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.

Uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout....

9. 

Korpus si rozdělíme na 2 části.

Korpus si rozdělíme na 2 části....

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  mascarpone 250 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Smetanu vyšleháme, přidáme mascarpone a cukr.

Smetanu vyšleháme, přidáme mascarpone a cukr....

11. 

Na spodní plát rozetřeme višňovou kaši, poklademe višněmi a zakryjeme vrstvou šlehačkového krému.

Na spodní plát rozetřeme višňovou kaši,...

12. 

Přikryjeme druhým plátem korpusu.

Přikryjeme druhým plátem korpusu....

13. 

čokoláda 70%

Na vrch dortu natřeme zbytek šlehačkového krému, ozdobíme višněmi a hoblinkami čokolády.

Na vrch dortu natřeme zbytek šlehačkového...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit