svetvemne.cz

Pohankové rizoto s fenyklem

     

Velmi chutné vegetariánské rizoto, které zachutná nejen vegetariánům.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
pohanka150gramů
Fenykl300gramů
Jablka200gramů
Máslo50gramů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Pórek200gramů
Sůl himálajská růžová1čajová lžička
Voda350mililitrů

1. 

pohanka 150 g  voda 250 ml

Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, uvedeme do varu a 3 minuty vaříme. Odstavíme z ohně, zakryjeme a necháme 15 minut odstát.

2. 

pórek 200 g

Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme.

3. 

máslo 50 g

V pánvi rozpustíme máslo a chvíli na něm osmažíme pórek.

4. 

fenykl 300 g

Fenykl omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

5. 

jablka 200 g

Z jablek odstraníme jaderníky a jablka nakrájíme na kostky.

6. 

koření koriandr mletý ¼ ČL  pepř chilli ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL

K pórku přidáme koření, promícháme.

7. 

voda 100 ml  sůl himálajská růžová 1 ČL

Přidáme fenykl, jablka, sůl a podlijeme vodou. promícháme a zakryté 8 minut dusíme.

8. 

Přidáme uvařenou pohanku...

9. 

... a zamícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit