RECEPTY

Pohankové rizoto s fenyklem

Pohankové rizoto s fenyklem

Velmi chutné vegetariánské rizoto, které zachutná nejen vegetariánům.

recept,fotorecept, pohanka,pórek,fenykl,jablka,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
pohanka150gramů
fenykl300gramů
jablka200gramů
máslo50gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
pórek200gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda350mililitrů

 

Recept

1. 

pohanka 150 gramů  voda 250 mililitrů

Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, uvedeme do varu a 3 minuty vaříme. Odstavíme z ohně, zakryjeme a necháme 15 minut odstát.

2. 

pórek 200 gramů

Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme.

3. 

máslo 50 gramů

V pánvi rozpustíme máslo a chvíli na něm osmažíme pórek.

4. 

fenykl 300 gramů

Fenykl omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

5. 

jablka 200 gramů

Z jablek odstraníme jaderníky a jablka nakrájíme na kostky.

6. 

koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky

K pórku přidáme koření, promícháme.

7. 

voda 100 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

Přidáme fenykl, jablka, sůl a podlijeme vodou. promícháme a zakryté 8 minut dusíme.

8. 

Přidáme uvařenou pohanku...

9. 

... a zamícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie