Plněné chlebíčky

Vynikající předkrm i chuťovka. Podáváme na talířcích a konzumujeme příborem.
recept,fotorecept,Veka - bílý sendvičový chléb,sýr tavený,šunka vepřová dušená,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›Ingredience
Ingredience
Veka - bílý sendvičový chléb | 300 825 | gramů kcal | |
hořčice plnotučná | 1 7 | čajová lžička kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
okurka sterilovaná kyselá | 100 12 | gramů kcal | |
paprika kapie čerstvá | 100 30 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 50 80 | gramů kcal | |
sýr mozarella | 125 307 | gramů kcal | |
sýr tavený | 200 520 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal | |
šunka vepřová dušená | 200 208 | gramů kcal |
Recept
1.
Veka - bílý sendvičový chléb 300 gramů • vejce slepičí 5 ks
Z krájené veky postupně odstraníme střídku, vložíme ji do mísy a rozdrobíme.

2.
máslo 50 gramů • hořčice plnotučná 1 čajová lžička • sýr tavený 200 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Máslo utřeme s hořčicí, přimícháme sýr, sůl a pepř.




6.
Papriku, okurky a šunku smícháme se střídkou.



9.
Z vajec odkrojíme konce a nasekáme je.

10.
Nakrájenou mozzarelu s částmi vajíček přimícháme do nádivky.

11.
Okraje veky dáváme po částech na sebe, vkládáme nádivku, přitlačíme ji do stran a vytvoříme uprostřed jamku.

12.
Do jamky vložíme vajíčko.

13.
Plněnou veku zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodin do chladu. Před podáváním nakrájíme podle plátků veky.

14. Návrh na servírování
Chlebíčky obložíme rajčaty a polijeme tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!