svetvemne.cz

Plněné chlebíčky

     

Vynikající předkrm i chuťovka. Podáváme na talířcích a konzumujeme příborem.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

Veka - bílý sendvičový chléb 300 g  vejce slepičí 5 ks

Z krájené veky postupně odstraníme střídku, vložíme ji do mísy a rozdrobíme.

2. 

máslo 50 g  hořčice plnotučná 1 ČL  sýr tavený 200 g  pepř černý mletý ½ ČL  sůl ½ ČL

Máslo utřeme s hořčicí, přimícháme sýr, sůl a pepř.

3. 

paprika kapie čerstvá  100 g

Papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na malé kostičky.

4. 

okurka sterilovaná kyselá 100 g

Okurky...

5. 

šunka vepřová dušená 200 g

... a šunku také nakrájíme na kostičky.

6. 

Papriku, okurky a šunku smícháme se střídkou.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 50 g

Přimícháme připravený sýr a zakysanou smetanu.

8. 

sýr mozarella  125 g

Mozzarelu nakrájíme nadrobno.

9. 

Z vajec odkrojíme konce a nasekáme je.

10. 

Nakrájenou mozzarelu s částmi vajíček přimícháme do nádivky.

11. 

Okraje veky dáváme po částech na sebe, vkládáme nádivku, přitlačíme ji do stran a vytvoříme uprostřed jamku.

12. 

Do jamky vložíme vajíčko.

13. 

Plněnou veku zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodin do chladu. Před podáváním nakrájíme podle plátků veky.

14. Návrh na servírování

Chlebíčky obložíme rajčaty a polijeme tatarskou omáčkou.

Návrh na servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit