RECEPTY

Pečené zelí

Pečené zelí

Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.

recept,fotorecept,zelí bílé,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

mouka cizrnová hladká50gramů
kmín mletá½čajové lžičky
olej slunečnicový100mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
zelí bílé1250gramů

 

Recept

1. 

zelí bílé 1250 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky

Zelí nakrájíme na jemno. Přidáme sůl, pepř a kmín, promícháme a necháme 15 minut odstát.

2. 

vejce slepičí 4 kusy

Vmícháme vajíčka...

3. 

mouka cizrnová hladká 50 gramů

... a mouku.

4. 

olej slunečnicový 100 mililitrů

Na plech nalijeme olej a pak na plech vložíme zelí. Dobře utlačíme.

5. 

Vložíme do rozehřáté trouby, zakryjeme a 20 minut pečeme při teplotě asi 200 °C. Pak odkryjeme, snížíme trochu teplotu a 20 minut dopékáme. Troubu vypneme a ve zbytkovém teple necháme zelí v troubě dalších 20 minut odpočívat. Podáváme teplé.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie