svetvemne.cz

Ovocné řezy s agarem

    

Zákusek potěší všechny, kteří chtějíí mlsat zdravěji.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mouka polohrubá 250 gramů  mouka špaldová celozrnná 50 gramů  cukr třtinový 120 gramů  olej olivový 25 mililitrů  olej kokosový 35 mililitrů  tvaroh jemný měkký 250 gramů  Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 15 gramů  soda bikarbona 4 gramy

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

vločky ovesné 40 gramů  voda 600 mililitrů

Ovesné vločky rozmixujeme ve vodě.

3. 

Tekutinu z vloček přecedíme do mísy.

4. 

Utřeme (vyšleháme) hladké těsto.

5. 

Těsto vylijeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

7. 

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) 500 gramů

Drobné mrazené ovoce necháme roztát, nebo použijeme čerstvé. Rovnoměrně jej rozložíme na těsto.

8. 

Agar ( prášek ) 10 gramů  voda 1 L  cukr třtinový 40 gramů  med 60 gramů

Agar nasypeme do vody, přidáme cukr, med a přivedeme do varu. Odstavíme a pomalu vychladíme, do jemného počátečního houstnutí. Želatinu rychleji vychladíme ve studené vodní lázni.

9. 

Houstnoucí želatinu nalijeme na koláč a necháme ztuhnout. Můžeme vložit do lednice, kde ztuhne rychleji.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit