RECEPTY

Ovocné řezy s agarem

Ovocné řezy s agarem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zákusek potěší všechny, kteří chtějíí mlsat zdravěji.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký, zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ), Agar ( prášek ),Zdravé koláčky

Zdravé koláčky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

Agar ( prášek )

10

34

gramů

kcal

Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb )

15

??

gramů

kcal

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce )

500

??

gramů

kcal

cukr třtinový

160

634

gramů

kcal

med

60

197

gramů

kcal

mouka polohrubá

250

890

gramů

kcal

mouka špaldová celozrnná

50

??

gramů

kcal

olej kokosový

35

312

mililitrů

kcal

olej olivový

25

220

mililitrů

kcal

soda bikarbona

4

??

gramy

kcal

tvaroh jemný měkký

250

298

gramů

kcal

vločky ovesné

40

147

gramů

kcal

voda

600

1326

mililitrů

kcal

voda

1

2210

kcal

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 250 gramů  mouka špaldová celozrnná 50 gramů  cukr třtinový 120 gramů  olej olivový 25 mililitrů  olej kokosový 35 mililitrů  tvaroh jemný měkký 250 gramů  Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 15 gramů  soda bikarbona 4 gramy

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy....

2. 

vločky ovesné 40 gramů  voda 600 mililitrů

Ovesné vločky rozmixujeme ve vodě.

Ovesné vločky rozmixujeme ve vodě....

3. 

Tekutinu z vloček přecedíme do mísy.

Tekutinu z vloček přecedíme do mísy....

4. 

Utřeme (vyšleháme) hladké těsto.

Utřeme (vyšleháme) hladké těsto....

5. 

Těsto vylijeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C....

7. 

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) 500 gramů

Drobné mrazené ovoce necháme roztát, nebo použijeme čerstvé. Rovnoměrně jej rozložíme na těsto.

Drobné mrazené ovoce necháme roztát, nebo...

8. 

Agar ( prášek ) 10 gramů  voda 1 L  cukr třtinový 40 gramů  med 60 gramů

Agar nasypeme do vody, přidáme cukr, med a přivedeme do varu. Odstavíme a pomalu vychladíme, do jemného počátečního houstnutí. Želatinu rychleji vychladíme ve studené vodní lázni.

Agar nasypeme do vody, přidáme cukr, med a...

9. 

Houstnoucí želatinu nalijeme na koláč a necháme ztuhnout. Můžeme vložit do lednice, kde ztuhne rychleji.

Houstnoucí želatinu nalijeme na koláč a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit