Nepečený krémeš s karamelem
Lahodný nepečený karamelový zákusek, který ohromí každý mlsný jazýček.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 3 | čajové lžičky | |
mléko slazené karamelové kondenzované | 397 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | litr | |
máslo | 150 | gramů | |
pudink vanilkový | 100 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
sušenky máslové | 500 | gramů | |
ztužovač šlehačky | 20 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • pudink vanilkový 100 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Větší část mléka nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme do varu. V menší části mléka rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
2.
máslo 150 gramů • cukr moučkový 3 polévkové lžíce
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
3.
Máslo přidáme do pudinku a vyšleháme hladký krém.
4.
sušenky máslové 500 gramů • mléko slazené karamelové kondenzované 397 gramů
Dortovou formu (průměr 24 cm) vyložíme máslovými sušenkami. Karamelové salko zahřejeme a polijeme jím sušenkový korpus.
5.
Zakryjeme vrstvou sušenek.
6.
Na vrstvu sušenek rovnoměrně rozetřeme pudinkový krém.
7.
Pokryjeme poslední vrstvou sušenek.
8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • cukr moučkový 3 čajové lžičky • ztužovač šlehačky 20 gramů
Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem a ztužovačem, rovnoměrně rozetřeme na zákusek. Celý zákusek vložíme do lednice na několik hodin ztuhnout.
Dobrou chuť!