Nepečený krémeš s karamelem

Lahodný nepečený karamelový zákusek, který ohromí každý mlsný jazýček.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
229 g
Energie porce
650 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 3 117 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 3 59 | čajové lžičky kcal | |
mléko slazené karamelové kondenzované | 397 1330 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 100 355 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
sušenky máslové | 500 2450 | gramů kcal | |
ztužovač šlehačky | 20 70 | gramů kcal |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • pudink vanilkový 100 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Větší část mléka nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme do varu. V menší části mléka rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.

2.
máslo 150 gramů • cukr moučkový 3 polévkové lžíce
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

3.
Máslo přidáme do pudinku a vyšleháme hladký krém.

4.
sušenky máslové 500 gramů • mléko slazené karamelové kondenzované 397 gramů
Dortovou formu (průměr 24 cm) vyložíme máslovými sušenkami. Karamelové salko zahřejeme a polijeme jím sušenkový korpus.

5.
Zakryjeme vrstvou sušenek.

6.
Na vrstvu sušenek rovnoměrně rozetřeme pudinkový krém.

7.
Pokryjeme poslední vrstvou sušenek.

8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • cukr moučkový 3 čajové lžičky • ztužovač šlehačky 20 gramů
Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem a ztužovačem, rovnoměrně rozetřeme na zákusek. Celý zákusek vložíme do lednice na několik hodin ztuhnout.

Dobrou chuť!