RECEPTY

Nepečený krémeš s karamelem

Nepečený krémeš s karamelem

Lahodný nepečený karamelový zákusek, který ohromí každý mlsný jazýček.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr moučkový3polévkové lžíce
cukr moučkový3čajové lžičky
mléko slazené karamelové kondenzované397gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1litr
máslo150gramů
pudink vanilkový100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
sušenky máslové500gramů
ztužovač šlehačky 20gramů

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr  pudink vanilkový 100 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Větší část mléka nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme do varu. V menší části mléka rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.

2. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 3 polévkové lžíce

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

3. 

Máslo přidáme do pudinku a vyšleháme hladký krém.

4. 

sušenky máslové 500 gramů  mléko slazené karamelové kondenzované 397 gramů

Dortovou formu (průměr 24 cm) vyložíme máslovými sušenkami. Karamelové salko zahřejeme a polijeme jím sušenkový korpus.

5. 

Zakryjeme vrstvou sušenek.

6. 

Na vrstvu sušenek rovnoměrně rozetřeme pudinkový krém.

7. 

Pokryjeme poslední vrstvou sušenek.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  cukr moučkový 3 čajové lžičky  ztužovač šlehačky  20 gramů

Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem a ztužovačem, rovnoměrně rozetřeme na zákusek. Celý zákusek vložíme do lednice na několik hodin ztuhnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit