RECEPTY

Dýňové krekry

Dýňové krekry

Recept na chutné slané dýňové krekry ideální na podzimní chroupání.

recept,fotorecept,semínka dýňová loupaná,dýně máslová ,Slané chuťovky,Vegetariánské recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

dýně máslová 400gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
mouka hladká100gramů
mouka polohrubá150gramů
olej olivový100mililitrů
rozmarýn sušený1čajová lžička
semínka dýňová loupaná50gramů
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí1kus
česnek sušený1čajová lžička

 

Recept

1. 

dýně máslová  400 gramů

Dýni vyčistíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme ji péct na plechu vystlaném pečícím papírem na 40 minut na 200 °C.

2. 

mouka polohrubá 150 gramů  mouka hladká 100 gramů  sůl 2 čajové lžičky  česnek sušený 1 čajová lžička  rozmarýn sušený 1 čajová lžička

V míse smícháme mouky, kypřící prášek, sůl, sušený česnek a rozmarýn. Upečenou dýni necháme vychladnout, oloupeme ji a vidličkou vyrobíme dýňové pyré.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  olej olivový 100 mililitrů

Do mísy přidáme olej, mléko a dýňové pyré. Vše spolu promícháme.

4. 

Vytvořené těsto se lepí. Přeneseme ho na pečící papír, tam ho rozválíme na tloušťku 5 mm.

5. 

vejce slepičí 1 kus  semínka dýňová loupaná 50 gramů

Pečící papír i s těstem přeneseme na plech. Těsto rozřežeme na čtverce nebo trojúhelníky, které potřeme vajíčkem a ozdobíme dýňovými semínky.

6. 

Pečeme při 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie