svetvemne.cz

Dýňové krekry

    

Recept na chutné slané dýňové krekry ideální na podzimní chroupání.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
dýně máslová 400gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
mouka hladká100gramů
mouka polohrubá150gramů
olej olivový100mililitrů
rozmarýn sušený1čajová lžička
semínka dýňová loupaná50gramů
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí1kus
česnek sušený1čajová lžička

1. 

dýně máslová  400 gramů

Dýni vyčistíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme ji péct na plechu vystlaném pečícím papírem na 40 minut na 200 °C.

2. 

mouka polohrubá 150 gramů  mouka hladká 100 gramů  sůl 2 čajové lžičky  česnek sušený 1 čajová lžička  rozmarýn sušený 1 čajová lžička

V míse smícháme mouky, kypřící prášek, sůl, sušený česnek a rozmarýn. Upečenou dýni necháme vychladnout, oloupeme ji a vidličkou vyrobíme dýňové pyré.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  olej olivový 100 mililitrů

Do mísy přidáme olej, mléko a dýňové pyré. Vše spolu promícháme.

4. 

Vytvořené těsto se lepí. Přeneseme ho na pečící papír, tam ho rozválíme na tloušťku 5 mm.

5. 

vejce slepičí 1 kus  semínka dýňová loupaná 50 gramů

Pečící papír i s těstem přeneseme na plech. Těsto rozřežeme na čtverce nebo trojúhelníky, které potřeme vajíčkem a ozdobíme dýňovými semínky.

6. 

Pečeme při 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit