svetvemne.cz

Dýňové krekry

     

Recept na chutné slané dýňové krekry ideální na podzimní chroupání.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Dýně máslová 400gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
Mouka hladká100gramů
Mouka polohrubá150gramů
Olej olivový100mililitrů
Rozmarýn sušený1čajová lžička
Semínka dýňová loupaná50gramů
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Česnek sušený1čajová lžička

1. 

dýně máslová  400 g

Dýni vyčistíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme ji péct na plechu vystlaném pečícím papírem na 40 minut na 200 °C.

2. 

mouka polohrubá 150 g  mouka hladká 100 g  sůl 2 ČL  česnek sušený 1 ČL  rozmarýn sušený 1 ČL

V míse smícháme mouky, kypřící prášek, sůl, sušený česnek a rozmarýn. Upečenou dýni necháme vychladnout, oloupeme ji a vidličkou vyrobíme dýňové pyré.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 ml  olej olivový 100 ml

Do mísy přidáme olej, mléko a dýňové pyré. Vše spolu promícháme.

4. 

Vytvořené těsto se lepí. Přeneseme ho na pečící papír, tam ho rozválíme na tloušťku 5 mm.

5. 

vejce slepičí 1 ks  semínka dýňová loupaná 50 g

Pečící papír i s těstem přeneseme na plech. Těsto rozřežeme na čtverce nebo trojúhelníky, které potřeme vajíčkem a ozdobíme dýňovými semínky.

6. 

Pečeme při 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit