Čokoládový zákusek s kokosovým mascarpone krémem
Jemný mascarpone krém s kokosem na nadýchaném čokoládovém korpusu. Skutečně jemný pamlsek.
recept,fotorecept,čokoláda na vaření,mascarpone,smetana kokosová,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 130 | gramů | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
mascarpone | 500 | gramů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
smetana kokosová | 200 | mililitrů | |
vejce slepičí | 5 | ||
čokoláda | - | ||
čokoláda na vaření | 350 | gramů |
Recept
1.
čokoláda na vaření 350 gramů • máslo 150 gramů
Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme v horké vodní lázni.
4.
mouka hladká 40 gramů
Žloutky přidáme k čokoládě. Do směsi přidáme mouku. Nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh.
5.
Čokoládové těsto nalijeme do formy o průměru 28 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme na 150 °C 40 minut.
6.
Upečený korpus necháme vychladnout.
7.
mascarpone 500 gramů • cukr moučkový 3 polévkové lžíce • smetana kokosová 200 mililitrů
Kokosovou smetanu utřeme s cukrem. Do kokosového základu přidáme mascarpone. Vše spolu utřeme do jemného krému.
8.
Krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu, posypeme čokoládovými hoblinkami a odložíme na pár hodin do chladu.
Dobrou chuť!