svetvemne.cz

Čokoládový zákusek s kokosovým mascarpone krémem

    

Jemný mascarpone krém s kokosem na nadýchaném čokoládovém korpusu. Skutečně jemný pamlsek.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový130gramů
cukr práškový3polévkové lžíce
mascarpone500gramů
mouka hladká40gramů
máslo150gramů
smetana kokosová200mililitrů
vejce slepičí5
čokoláda-
čokoláda na vaření350gramů

1. 

čokoláda na vaření 350 gramů  máslo 150 gramů

Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme v horké vodní lázni.

2. 

cukr krystalový 130 gramů

Do rozpuštěné čokolády přidáme cukr, promícháme.

3. 

vejce slepičí 5 ks

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

4. 

mouka hladká 40 gramů

Žloutky přidáme k čokoládě. Do směsi přidáme mouku. Nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh.

5. 

Čokoládové těsto nalijeme do formy o průměru 28 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme na 150 °C 40 minut.

6. 

Upečený korpus necháme vychladnout.

7. 

mascarpone 500 gramů  cukr práškový 3 polévkové lžíce  smetana kokosová 200 mililitrů

Kokosovou smetanu utřeme s cukrem. Do kokosového základu přidáme mascarpone. Vše spolu utřeme do jemného krému.

8. 

čokoláda

Krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu, posypeme čokoládovými hoblinkami a odložíme na pár hodin do chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit