svetvemne.cz

Čokoládový zákusek s kokosovým mascarpone krémem

     

Jemný mascarpone krém s kokosem na nadýchaném čokoládovém korpusu. Skutečně jemný pamlsek.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový130gramů
Cukr práškový3polévkové lžíce
Mascarpone500gramů
Mouka hladká40gramů
Máslo150gramů
Smetana kokosová200mililitrů
Vejce slepičí5ks
Čokoládag
Čokoláda na vaření350gramů

1. 

čokoláda na vaření 350 g  máslo 150 g

Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme v horké vodní lázni.

2. 

cukr krystalový 130 g

Do rozpuštěné čokolády přidáme cukr, promícháme.

3. 

vejce slepičí 5 ks

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

4. 

mouka hladká 40 g

Žloutky přidáme k čokoládě. Do směsi přidáme mouku. Nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh.

5. 

Čokoládové těsto nalijeme do formy o průměru 28 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme na 150 °C 40 minut.

6. 

Upečený korpus necháme vychladnout.

7. 

mascarpone 500 g  cukr práškový 3 PL  smetana kokosová 200 ml

Kokosovou smetanu utřeme s cukrem. Do kokosového základu přidáme mascarpone. Vše spolu utřeme do jemného krému.

8. 

čokoláda

Krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu, posypeme čokoládovými hoblinkami a odložíme na pár hodin do chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit