RECEPTY

Čokoládový zákusek s kokosovým mascarpone krémem

Čokoládový zákusek s kokosovým mascarpone krémem

Jemný mascarpone krém s kokosem na nadýchaném čokoládovém korpusu. Skutečně jemný pamlsek.

recept,fotorecept,čokoláda na vaření,mascarpone,smetana kokosová,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový130gramů
cukr moučkový3polévkové lžíce
mascarpone500gramů
mouka hladká40gramů
máslo150gramů
smetana kokosová200mililitrů
vejce slepičí5
čokoláda-
čokoláda na vaření350gramů

 

Recept

1. 

čokoláda na vaření 350 gramů  máslo 150 gramů

Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme v horké vodní lázni.

2. 

cukr krystalový 130 gramů

Do rozpuštěné čokolády přidáme cukr, promícháme.

3. 

vejce slepičí 5 ks

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

4. 

mouka hladká 40 gramů

Žloutky přidáme k čokoládě. Do směsi přidáme mouku. Nakonec jemně zapracujeme ušlehaný sníh.

5. 

Čokoládové těsto nalijeme do formy o průměru 28 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme na 150 °C 40 minut.

6. 

Upečený korpus necháme vychladnout.

7. 

mascarpone 500 gramů  cukr moučkový 3 polévkové lžíce  smetana kokosová 200 mililitrů

Kokosovou smetanu utřeme s cukrem. Do kokosového základu přidáme mascarpone. Vše spolu utřeme do jemného krému.

8. 

čokoláda

Krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu, posypeme čokoládovými hoblinkami a odložíme na pár hodin do chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie