RECEPTY

Ananasová bábovka

Ananasová bábovka

Jemná a nadýchaná bábovka s osvěžujícími kousky ananasu.

recept,fotorecept,ananas sterilizovaný,Bábovky

Bábovky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Bábovky  

 

Ingredience

Ingredience

ananas sterilizovaný560gramů
cukr krystalový80gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá150gramů
mouka polohrubá1polévková lžíce
máslo-
olej řepkový100mililitrů
pudink vanilkový74gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)3polévkové lžíce
sůl1špetka
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
čokoláda na vaření50gramů

 

Recept

1. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2. 

vaječný bílek 3 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

vaječný žloutek 3 kusy  olej řepkový 100 mililitrů

Žloutky utřeme s olejem.

4. 

mouka polohrubá 150 gramů  pudink vanilkový 74 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Do misky nasypeme mouku, pudinkové prášky a kypřicí prášek. Promícháme.

5. 

ananas sterilizovaný 560 gramů  cukr krystalový 80 gramů

Z konzervy ananasového kompotu scedíme šťávu (200 ml) a přimícháme do ní cukr.

6. 

Sypkou směs přidáme do šťávy s cukrem a dobře vymícháme.

7. 

Vlijeme k žloutkům s olejem a dobře promícháme.

8. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

9. 

mouka polohrubá 1 polévková lžíce

Ananas pokrájíme na menší kousky a lehce posypeme moukou.

10. 

Do připravené formy nalijeme polovinu těsta a přidáme polovinu ananasu.

11. 

Dolijeme zbylé těsto a přidáme zbylý ananas.

12. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut. Potom povrch přikryjeme alobalem a pečeme dále 20-25 minut. Zapíchnutím špejle do bábovky vyzkoušíme, zda je upečená. Ta musí po vytažení zůstat suchá. Bábovku necháme vychladnout a vyklopíme z formy.

13. 

čokoláda na vaření 50 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 3 polévkové lžíce

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se smetanou.

14. 

Bábovku polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice.

15. 

Pokrájíme na porce a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit