RECEPTY

Skořicové preclíky

Skořicové preclíky

Křehké křupavé preclíky na vánoční stůl.

recept,fotorecept,skořice mletá,skořice mletá,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový30gramů
cukr třtinový-
mouka hladká100gramů
máslo60gramů
skořice mletá1čajová lžička
skořice mletá-
vaječný žloutek1kus
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mouka hladká 100 gramů  máslo 60 gramů  cukr třtinový 30 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  vaječný žloutek 1 kus

Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme žloutek a nakrájené máslo, přisypeme skořici.

2. 

Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

3. 

Těsto vyndáme z chladu a vytvarujeme do 15 cm dlouhého válečku. Ten pokrájíme na 1 cm silné plátky. Z každého plátku vytvoříme asi 25 cm dlouhý váleček.

4. 

Vytvarujeme preclík a přendáme na plech vyložený papírem (fólií) na pečení.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Preclíky opatrně potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6. 

cukr třtinový  skořice mletá

Posypeme cukrem a skořicí.

7. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie