RECEPTY

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Vynikající klasika z maďarské kuchyně. Podáváme s houskovým knedlíkem.

recept,fotorecept,vepřová plec,zelí kvašené,Vepřové maso,Recepty maďarské kuchyně

Vepřové maso

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mléko400mililitrů
mouka hladká1polévková lžíce
olej slunečnicový20mililitrů
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl1čajová lžička
vepřová plec500gramů
voda300mililitrů
zelí kvašené1000gramů

 

Recept

1. říprava masa

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů  vepřová plec 500 gramů

Cibuli očistíme, pokrájíme a zpěníme na oleji nebo vepřovém sádle. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli.

2. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Když maso zatáhne, přisypeme koření a sůl, promícháme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 45 minut.

3. 

zelí kvašené 1000 gramů  voda 300 mililitrů

Z kysaného zelí slijeme zelnou vodu a zelí přidáme k masu. Podlijeme studenou vodou. Promícháme a vše společně dále dusíme pod pokličkou 15 minut.

4. 

mléko 400 mililitrů  smetana sladká na vaření 200 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce

V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zátřepku přilijeme k zelí s masem, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme přejít varem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie