Segedínský guláš
Vynikající klasika z maďarské kuchyně. Podáváme s houskovým knedlíkem.
recept,fotorecept,vepřová plec,zelí kvašené,Vepřové maso,Recepty maďarské kuchyně
Vepřové maso
Recepty maďarské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 400 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 20 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová plec | 500 | gramů | |
voda | 300 | mililitrů | |
zelí kvašené | 1000 | gramů |
Recept
1. říprava masa
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 20 mililitrů • vepřová plec 500 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme a zpěníme na oleji nebo vepřovém sádle. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli.
2.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Když maso zatáhne, přisypeme koření a sůl, promícháme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 45 minut.
3.
zelí kvašené 1000 gramů • voda 300 mililitrů
Z kysaného zelí slijeme zelnou vodu a zelí přidáme k masu. Podlijeme studenou vodou. Promícháme a vše společně dále dusíme pod pokličkou 15 minut.
4.
mléko 400 mililitrů • smetana sladká na vaření 200 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zátřepku přilijeme k zelí s masem, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme přejít varem.
Dobrou chuť!