RECEPTY

Roláda s mascarpone

Roláda s mascarpone

Jemná roláda s mascarpone krémem a kakaovo-kávovým korpusem.

recept,fotorecept,jahody,cukr krystalový,kakao - prášek,mascarpone,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva1polévková lžíce
cukr krystalový1čajová lžička
cukr krystalový100gramů
cukr moučkový60gramů
jahody100gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
káva černá50mililitrů
mascarpone250gramů
mléko50mililitrů
mouka polohrubá100gramů
máslo60gramů
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 3 kusy  cukr krystalový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

káva černá 50 mililitrů

Přimícháme uvařenou vychlazenou kávu.

3. 

mouka polohrubá 100 gramů  mléko 50 mililitrů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Přisypeme mouku a přilijeme mléko s rozmíchaným kakaem. Směs dohladka vymícháme.

4. 

vaječný bílek 3 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

Sníh zlehka vmícháme do těsta ...

6. 

... a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

7. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

8. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

9. Náplň

máslo 60 gramů  cukr moučkový 60 gramů  mascarpone 250 gramů

Máslo utřeme s cukrem a vmícháme mascarpone.

10. 

Náplň natřeme na korpus ...

11. 

... a roládu stočíme. Necháme ztuhnout v chladu.

12. 

jahody 100 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Jahody rozkrájíme na osm menších částí. Prohřejeme 5 min. s cukrem a citronovou šťávou na pánvi. Roládu nakrájíme a servírujeme s jahodami.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie