Medovo-zázvorová kuřecí stehna
Chutná šťavnatá kuřecí stehna podáváme s dušeným zelím a knedlíkem.
recept,fotorecept,kuřecí stehenní čtvrtky,zázvor mletý,zázvor kořen,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
kuřecí stehenní čtvrtky | 4 | kusy | |
med | 1.5 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř bílý mletý | 1 | čajová lžička | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů | |
zázvor kořen | 20 | gramů | |
zázvor mletý | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
kuřecí stehenní čtvrtky 4 kusy • sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • zázvor mletý 1 čajová lžička • pepř bílý mletý 1 čajová lžička • med 1.5 polévkové lžíce • zázvor kořen 20 gramů • voda 150 mililitrů
Kuřecí stehna omyjeme a nasolíme z obou stran. Také z obou stran je posypeme červenou mletou paprikou, mletým zázvorem a pepřem. Vložíme do zapékací mísy, polijeme je medem a na stehna poklademe plátky očištěného čerstvého zázvoru. Podlijeme vodou. Pečeme zakryté při střední teplotě asi hodinu od doby, kdy začne voda v zapékací míse vřít. Pak měkké maso odkryjeme a necháme krátce zapéct.
Dobrou chuť!