RECEPTY

Mäsovo-bramborové knedlíčky v parním hrnci

Mäsovo-bramborové knedlíčky v parním hrnci

Chutné domácí bramborové kuličky plněné masovou nádivkou.

recept,fotorecept,brambory,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka1čajová lžička
brambory1000gramů
cibule90gramů
cibule5
mouka polohrubá280gramů
olej slunečnicový50mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
sójová omáčka2čajové lžičky
sůl-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
vepřové mleté maso400gramů

 

Recept

1. Příprava bramborového těsta

brambory 1000 gramů  mouka polohrubá 280 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl

1. Bramborové těsto si můžeme připravit z polotovaru - bramborové těsto v prášku, do kterého přidáme vodu a po chvíli odpočinku ho hned zpracováváme.
2. Připravit si ho můžeme i klasicky z vařených brambor ve slupce. Brambory po uvaření a vychladnutí oloupeme, nadrobno nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto.

2. Masová nádivka

vepřové mleté maso 400 gramů  cibule 90 gramů  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  sójová omáčka 2 čajové lžičky  bazalka 1 čajová lžička

Cibuli najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s cibulí, sójovou omáčkou, solí, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobře promícháme.

3. Plnění knedlíčků

Bramborové těsto rozválíme a nakrájíme na kostky cca 8 x 8 cm. Do každé vložíme cca 1 plnější lžičku masové směsi a tvarujeme kuličky.

4. Paření v parním hrnci

Nádoby parního hrnce si vymažeme na spodku a na bocích máslem. Do každé nádoby vložíme přiměřené množství knedlíků. Z těsta, do kterého nám nezbyla nádivka, vytvarujeme menší knedlíčky, do kterých můžeme přidat čerstvou nebo sušenou pažitku. Paříme 30 minut.

5. Osmažení cibule

cibule 5 ks  olej slunečnicový 50 mililitrů

Očistíme cibule, nakrájíme, a na oleji osmažíme dohněda, nesmí však zhořknout. Opečenou cibulkou posypeme hotové knedlíčky, můžeme je polít i zakysanou smetanou a posypat čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie