Mäsovo-bramborové knedlíčky v parním hrnci
Chutné domácí bramborové kuličky plněné masovou nádivkou.
recept,fotorecept,brambory,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bazalka | 1 | čajová lžička | |
brambory | 1000 | gramů | |
cibule | 90 | gramů | |
cibule | 5 | ||
mouka polohrubá | 280 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sójová omáčka | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 400 | gramů |
Recept
1. Příprava bramborového těsta
brambory 1000 gramů • mouka polohrubá 280 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl
1. Bramborové těsto si můžeme připravit z polotovaru - bramborové těsto v prášku, do kterého přidáme vodu a po chvíli odpočinku ho hned zpracováváme.
2. Připravit si ho můžeme i klasicky z vařených brambor ve slupce. Brambory po uvaření a vychladnutí oloupeme, nadrobno nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto.
2. Masová nádivka
vepřové mleté maso 400 gramů • cibule 90 gramů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • sójová omáčka 2 čajové lžičky • bazalka 1 čajová lžička
Cibuli najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s cibulí, sójovou omáčkou, solí, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobře promícháme.
3. Plnění knedlíčků
Bramborové těsto rozválíme a nakrájíme na kostky cca 8 x 8 cm. Do každé vložíme cca 1 plnější lžičku masové směsi a tvarujeme kuličky.
4. Paření v parním hrnci
Nádoby parního hrnce si vymažeme na spodku a na bocích máslem. Do každé nádoby vložíme přiměřené množství knedlíků. Z těsta, do kterého nám nezbyla nádivka, vytvarujeme menší knedlíčky, do kterých můžeme přidat čerstvou nebo sušenou pažitku. Paříme 30 minut.
5. Osmažení cibule
cibule 5 ks • olej slunečnicový 50 mililitrů
Očistíme cibule, nakrájíme, a na oleji osmažíme dohněda, nesmí však zhořknout. Opečenou cibulkou posypeme hotové knedlíčky, můžeme je polít i zakysanou smetanou a posypat čerstvou pažitkou.
Dobrou chuť!