svetvemne.cz
Máslové brambory

Žádná raketová věda, jen jednoduché, ale chutné máslové brambůrky, jako příloha vhodná k nepřebernému množství jídel.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Zeleninové sabdží s cuketou

Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Smetanová rýže

Dušená krémová rýže zjemněná smetanou. Vhodná jako příloha k smaženému a grilovanému masu a zelenině.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kachní polévka

Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na kořenové zelenině

Recept na chutný gulášek z hovězího masa s kořenovou zeleninou a kapií. Vhodnou přílohou by mohl být knedlík nebo noky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Pomazánka z krabích tyčinek

Rychlá a chutná pomazánka z krabích tyčinek.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Dušené červené zelí

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Utopenci

Výborní, jemně pikantní, plnění utopenci - klasika české studené kuchyně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Dušené medové zelí

Bílé zelí se sladkou medovou chutí je vynikající příloha k pečené kachně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Pečená vepřová krkovička

Pečenou vepřovou krkovičku nejčastěji podáváme s knedlíkem a dušeným zelí. Chutnou alternativou je použít jako přílohu dušené paprikové brambory.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Kurkumové brambory

Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

24 min.

Obtížnost

střední

Smetanový špenát s volský okem

Klasika na Zelený Čtvrtek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Škvarková pomazánka s vejci

Klasický recept na oblíbenou škvarkovou pomazánku.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Ovocná rýže s pudinkem

Zákusek vhodný na neděli ale i ke snídani v běžném týdnu. Zvláště osloví děti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kardamomový rýžový nákyp s jablky

Voňavý rýžový nákyp, téměř zákusek :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Paprikáš z lesních hub

Podzimní lahôdka, na které si zaručeně pochutnáte. Doporučujememe podávat s našimi bramborovými noky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Lilková pomazánka

Pomazánku podáváme natřenou na chlebu či pečivu, chutná teplá i studená.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit