svetvemne.cz
Kuřecí srdce na smetaně

Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Čočkový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok z čočky s bramborami a volským okem.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Zázvorová omáčka

Vynikající omáčka k pečeným, vařeným, dušeným, ... masům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Tofu omáčka na špagety

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Dýňový přívarok s koprem

Klasický letní prívarok. Podáváme s vařenými bramborami, karbanátky nebo s volským okem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Omáčka z vařeného hovězího masa

Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Bramborovo-sýrová omáčka

Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z medvědího česneku s bramborami

Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit