svetvemne.cz
Bramborové langoše

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Pórkový nákyp s dýní

Chuťově zajímavý pórek s dýní je výborná bezmasá lahůdka.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Pórkový nákyp se žampiony a tofu

Chutný bezmasý recept na pórkový nákyp se žampiony.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Žampiónové kuličky ve špenátové omáčce

Chutný bezmasý oběd.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Cuketa s vajíčkem

Chutná cuketa s vajíčkem je vhodná na lehkou letní večeři.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborové placky se žampiony

Uvedené placky jsou pečené v troubě na plechu na speciální fólii, která je určena pro pečení bez tuku. Placky však, podle chuti, můžete péct i na plechu vymazaném sádlem, případně je smažit na pánvi na oleji.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Harula s brynzou

Oblíbená velká bramborová placka pečená v troubě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Zeleninové placky s ořechy

Jemné, zeleninovo-oříškové placičky zachutnají každému gurmánovi.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Smažená bedla v těstíčku

Chutný oběd či večeře z lesa. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši, bramborový salát, nebo jen čerstvý chléb.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Tofu s fazolemi

Recept na tofu s fazolemi v rajčatové omáčce s indickým kořením. Podáváme s rýží, čerstvou zeleninou, nebo samostatně.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Tofu s kysaným zelím

Vegetariánský segedínský guláš s tofu. Podáváme klasicky - s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Cannelloni s dýní

Trubkovité těstoviny plněné dýňovou směsí a zapečené s bešamelem.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Plněné žampiony v županu

Jeden z mnoha receptů na pokrm z chutných žampionů. Podáváme s bramborami nebo se zeleninovým salátem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Květákové karbanátky

Vegetariánské "karbanátky" smažené v křupavém strouhankovém obalu.

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Pikantní gratinovaná dýně

Jemně pikantní, lehce sladká, chutně slaná, ... ať vás tato kombinace chutí neodradí, určitě stojí za to vyzkoušet. Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Dušené zelí s tempehem

Nenáročný recept na dušené zelí s tempehem vhodný jako příloha ke grilované zelenině, grilovanému sýru, nebo i jako samostatný pokrm.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Smažený květák

Vynikající klasika. Podáváme s tatarskou omáčkou a s vařenými bramborami, které na talíři polijeme rozpuštěným máslem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Těstoviny s cuketou na cibuli

Lehká večeře nejen pro vegetariány. Podáváme naslano s čerstvou pažitkou. Také se dá pokrm konzumovat nasladko, jelikož je díky množství cibule již zpočátku jemně nasládlý. Stačí přidat trochu cukru a skořice.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Květák s indickým kořením

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Čočkovo-dýňové kari

Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit