RECEPTY

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Vysoké řezy plné chutné nádivky a čerstvého ananasu.

recept,fotorecept,ananas,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

ananas1
cukr moučkový80gramů
cukr vanilkový20gramů
džus ananasový300mililitrů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mouka hladká60gramů
máta-
pudink ananasový - prášek40gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sušienky světlé10
vejce slepičí5
ztužovač šlehačky 1balení

 

Recept

1. Těsto

vejce slepičí 5 ks  cukr moučkový 80 gramů

Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny.

2. 

mouka hladká 60 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Postupně do nich přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. 

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

4. Pudinková náplň

džus ananasový 300 mililitrů  pudink ananasový - prášek 40 gramů

Z pudinkového prášku a ananasového džusu uvaříme hustý pudink.

5. Ananas

ananas 1 KS

Ananas překrojíme na čtvrtiny po délce, ostrým nožem ho vykrojíme. Odkrojíme tvrdší střed a ananas nakrájíme na malé kousky.

6. Smetanová náplň

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  1 balení

Zakysanou smetanu utřeme s vanilkovým cukrem. Smetanu na šlehání vyšleháme se ztužovačem. Obě smetany smícháme.

7. Plnění řezů

Vychlazené těsto překrojíme po délce na polovinu a okraje těsta ořízneme a zarovnáme. Vzniknou nám dva dlouhé pláty. Na první plát rozetřeme třetinu smetanové náplně a poklademe na ni kousky ananasu.

8. 

sušienky světlé 5 ks

Na ananas poklademe obdélníkové sušenky.

9. 

sušienky světlé 5 ks

Na sušenky navrstvíme a rozetřeme pudinkovou náplň, kterou zakryjeme opět sušenkami.

10. 

Na sušenky rozetřeme druhou třetinu smetanové náplně a opět na ni poklademe kousky ananasu. Druhý plát upečeného těsta rozkrájíme na porce a položíme na ananas.

11. 

máta

Vršek i všechny boční stěny natřeme smetanovou náplní, ozdobíme kousky ananasu a lístečky čerstvé máty. Zákusek uložíme na několik hodin do chladničky, aby ztuhl. Před podáváním ho nakrájíme na porce, které nám předznačuje nakrájený vrchní plát.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit