Ananasové řezy
Vysoké řezy plné chutné nádivky a čerstvého ananasu.
recept,fotorecept,ananas,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
ananas | 1 | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
džus ananasový | 300 | mililitrů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
máta | - | ||
pudink ananasový - prášek | 40 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sušienky světlé | 10 | ||
vejce slepičí | 5 | ||
ztužovač šlehačky | 1 | balení |
Recept
2.
mouka hladká 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Postupně do nich přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
4. Pudinková náplň
džus ananasový 300 mililitrů • pudink ananasový - prášek 40 gramů
Z pudinkového prášku a ananasového džusu uvaříme hustý pudink.
5. Ananas
ananas 1 KS
Ananas překrojíme na čtvrtiny po délce, ostrým nožem ho vykrojíme. Odkrojíme tvrdší střed a ananas nakrájíme na malé kousky.
6. Smetanová náplň
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 1 balení
Zakysanou smetanu utřeme s vanilkovým cukrem. Smetanu na šlehání vyšleháme se ztužovačem. Obě smetany smícháme.
7. Plnění řezů
Vychlazené těsto překrojíme po délce na polovinu a okraje těsta ořízneme a zarovnáme. Vzniknou nám dva dlouhé pláty. Na první plát rozetřeme třetinu smetanové náplně a poklademe na ni kousky ananasu.
9.
sušienky světlé 5 ks
Na sušenky navrstvíme a rozetřeme pudinkovou náplň, kterou zakryjeme opět sušenkami.
10.
Na sušenky rozetřeme druhou třetinu smetanové náplně a opět na ni poklademe kousky ananasu. Druhý plát upečeného těsta rozkrájíme na porce a položíme na ananas.
11.
Vršek i všechny boční stěny natřeme smetanovou náplní, ozdobíme kousky ananasu a lístečky čerstvé máty. Zákusek uložíme na několik hodin do chladničky, aby ztuhl. Před podáváním ho nakrájíme na porce, které nám předznačuje nakrájený vrchní plát.
Dobrou chuť!