RECEPTY

Brynzové halušky podle Ivana

Brynzové halušky podle Ivana

Náš druhý recept na přípravu slovenského národního jídla.

recept,fotorecept,brambory,brynza,slanina oravská,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně

Těstoviny

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1000gramů
brynza250gramů
mouka polohrubá250gramů
slanina oravská500gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sůl1polévková lžíce
voda1decilitr
voda-

 

Recept

1. 

brambory 1000 gramů

Očistíme brambory. Nastrouháme najemno. Když nechceme strapačky, brambory nastrouháme struhadlem na pyré.

2. 

mouka polohrubá 250 gramů  sůl 1 polévková lžíce  voda

Přidáme mouku, sůl a řádně promícháme. Pokud jsou brambory suché, přidáme trochu vody.

3. 

Sítkem na halušky nebo přímo z prkénka je naházíme do hrnce s vroucí osolenou vodou.

4. 

Halušky vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené halušky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Deci vody z halušek si odložíme a použijeme ji na zředění brynzy.

5. 

slanina oravská 500 gramů

Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky. Opečeme na pánvi. Halušky dáme do misky a jemně je omastíme výpekem ze slaniny nebo lžící oleje, aby se neslepily.

6. 

brynza 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  voda 1 decilitr

Brynzu smícháme se smetanou, přidáme deci vody z halušek a řádně promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie