Dietní roláda
Lehká dietní roláda bez přidání cukru. Vhodná pro všechny, co se snaží zhubnout a nechtějí si nechat ujít zákusek po nedělním obědě.
recept,fotorecept,tvaroh jemný nízkotučný,tvaroh jemný nízkotučný,Rolády,Bezlepkové
Rolády
Ingredience
Ingredience
Stévie - prášek | 3 | čajové lžičky | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mléko nízkotučné 0,5% | ¼ | litru | |
pudinkový prášek různé příchutě | 1 | polévková lžíce | |
tvaroh jemný nízkotučný | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
vaječný žloutek 4 kusy
Z vajec si oddělíme žloutky a vložíme do misky. Bílky si odložíme.
2.
Stévie - prášek 1 čajová lžička • tvaroh jemný nízkotučný 125 gramů
Přidáme stévii (nebo jiná sladidla bez obsahu sacharózy) a vyšleháme se žloutky. Následně přimícháme půlku tvarohu,
3.
vaječný bílek 4 kusy • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Z bílků si ušleháme hustý sníh a jemně přimícháme spolu s práškem do pečiva.
4.
Těsto vylijeme na plech (42x32 cm) vyložený papírem na pečení a roztáhneme rovnoměrně po celé ploše. Pečeme 13 minut na 180 °C.
5.
pudinkový prášek různé příchutě 1 polévková lžíce • mléko nízkotučné 0,5% ¼ litru • Stévie - prášek 2 čajové lžičky • tvaroh jemný nízkotučný 125 gramů
Pudinkový prášek a stévii vmícháme do mléka metličkou, aby se dobře rozpustili. Za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme nadále a když přibližně po dvou minutách zhoustne, odstavíme a necháme trochu vychladit. Přimícháme druhou polovinu tvarohu.
6.
Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.
7.
Těsto potřeme do dvou třetin z kraje krémem. Můžeme posypat ovocem po celé délce. Vhodné jsou maliny, rybíz, lesní jahody a pod.
8.
Srolujeme a necháme v ledničce několik hodin, případně na noc do druhého dne.
9.
Dobrou chuť!