RECEPTY

Dietní roláda

Dietní roláda

Lehká dietní roláda bez přidání cukru. Vhodná pro všechny, co se snaží zhubnout a nechtějí si nechat ujít zákusek po nedělním obědě.

recept,fotorecept,tvaroh jemný nízkotučný,tvaroh jemný nízkotučný,Rolády,Bezlepkové

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Stévie - prášek3čajové lžičky
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mléko nízkotučné 0,5%¼litru
pudinkový prášek různé příchutě1polévková lžíce
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

vaječný žloutek 4 kusy

Z vajec si oddělíme žloutky a vložíme do misky. Bílky si odložíme.

2. 

Stévie - prášek 1 čajová lžička  tvaroh jemný nízkotučný 125 gramů

Přidáme stévii (nebo jiná sladidla bez obsahu sacharózy) a vyšleháme se žloutky. Následně přimícháme půlku tvarohu,

3. 

vaječný bílek 4 kusy  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Z bílků si ušleháme hustý sníh a jemně přimícháme spolu s práškem do pečiva.

4. 

Těsto vylijeme na plech (42x32 cm) vyložený papírem na pečení a roztáhneme rovnoměrně po celé ploše. Pečeme 13 minut na 180 °C.

5. 

pudinkový prášek různé příchutě 1 polévková lžíce  mléko nízkotučné 0,5% ¼ litru  Stévie - prášek 2 čajové lžičky  tvaroh jemný nízkotučný 125 gramů

Pudinkový prášek a stévii vmícháme do mléka metličkou, aby se dobře rozpustili. Za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme nadále a když přibližně po dvou minutách zhoustne, odstavíme a necháme trochu vychladit. Přimícháme druhou polovinu tvarohu.

6. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

7. 

Těsto potřeme do dvou třetin z kraje krémem. Můžeme posypat ovocem po celé délce. Vhodné jsou maliny, rybíz, lesní jahody a pod.

8. 

Srolujeme a necháme v ledničce několik hodin, případně na noc do druhého dne.

9. 

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie